Dell vernieuwt Inspiron line-up met nieuw design en Tiger Lake

Dell pakt zijn Inspiron line-up aan. De instaplaptops van de fabrikant krijgen een volledig nieuw jasje rond de Tiger Lake-processors van Intel.

Dell verfrist zijn Inspiron line-up. Onder die noemer verpakt de fabrikant de basismodellen van zijn laptops. De modellen spreken traditioneel niet echt tot de verbeelding, al maakt Dell ze voor 2021 een stuk aantrekkelijker met een vernieuwd design. Echte schoonheid zit natuurlijk binnenin en daar stopt de fabrikant de nieuwste Intel Tiger Lake-processors met hun knappe ingebouwde grafische capaciteiten.

Verder zet Dell in op de belangrijkste trends van vandaag. De toestellen krijgen best grote schermen met beperkte randen en worden uitgerust met HD-webcams met ruisreductie. Dat moet de beeldkwaliteit in slecht verlichte locaties verbeteren.

Standaardmodellen

De Dell Inspiron 13, 14 en 15-laptops zijn toestellen met respectievelijk 13 inch, 14 inch en 15 inch-schermen. De toestellen zijn beschikbaar met 1.920 x 1.200 pixels of 2.560 x 1.600 pixels. De displays hebben dus een 16:10-schermverhouding.

Binnenin kan je kiezen tussen Intel Core i3-1125G4, Core i5-11300H of Core i7-11370H. Een Core i5 of Core i7-configuratie kan je verder uitbreiden met Nvidia GeForce MX450. Wat RAM betreft heb je de keuze tussen 8 GB of 16 GB voor het 13 inch-model.

De grotere varianten kan je met maximaal 32 GB aan RAM uitrusten. Opslag is configureerbaar tussen 128 GB en 2 TB met NMVe SSD-drives, met beperkte variaties in beschikbaarheid al naargelang het model.

Dell voorziet ook 2-in-1-varianten van de toestellen met een flexibel aanraakscherm. Die hebben meer configuratie-opties en bestaan met AMD-processors. Je kan concreet kiezen voor de AMD Ryzen 5 5500U of de AMD Ryzen 7 5700U. Wat de extra grafische kaart betreft ben je wel beperkt tot een Nvidia MX350. In beide gevallen is de meerwaarde van de GPU toch beperkt, dus dat is niet echt een probleem.

We informeerden naar officiële gegevens over de beschikbaarheid bij ons, maar kregen voorlopig geen antwoord. Op dit moment is een selectie van de aangekondigde laptops al beschikbaar, al ontbreekt het gewone 13 inch-model met Core i3. Enkel de 2-in-1-variant staat op de website. De toestellen verschijnen aan een adviesprijs vanaf 669,29 euro exclusief btw.

Plus-toestel en XPS

Dell kondigt ook de Inspiron 16 Plus aan. Dat is een grote 16 inch-laptop met ee, 3K-scherm (3.072 x 1.920 pixels). De laptop krijgt een voorlopig niet nader genoemde chip uit de Intel Core i H-reeks mee met tot 32 GB aan RAM. Optioneel kan je het toestel configureren met Nvidia GeForce RTX 3060, wat heel wat extra grafische prestaties voor professionals garandeert. Dankzij zijn formaat heeft de laptop een numeriek klavier aan boord. De instap-adviesprijs bedraagt 950 dollar al is dat bedrag voor een configuratie zonder grafische kaart.

Tot slot lanceert Dell een nieuwe variant van zijn XPS 13. Aan het toestel zelf verandert niets, aan het schermpaneel wel. De nieuwe versie is immers beschikbaar met oled-display.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home