Dell lanceert stevige tablet Latitude 7230 Rugged Extreme

dell latitude 7230 rugged extreme
Bron: Dell

Laat jij je tablet wel eens tegen de grond vallen? De Dell Latitude 7230 Rugged Extreme is bestendig tegen de meest extreme werkomstandigheden.

Vandaag de dag willen we onze apparaten overal kunnen gebruiken. Een ongelukje is onderweg echter snel gebeurd, en bepaalde beroepen vereisen werkomstandigheden die niet erg laptop- of tabletvriendelijk zijn. Om altijd en overal met een gerust hart te kunnen werken, lanceert Dell de Latitude 7230 Rugged Extreme Tablet.

lees ook

Dell XPS 13 Plus (2022) review: schoonheid boven alles

Deze zakelijke tablet is ontworpen om extreme omstandigheden aan te kunnen. In de laboratoria van Dell werd de tablet aan allerlei martelingen onderworpen om het label ‘Rugged Extreme’ te verdienen. Volgens Dell kan de tablet een val vanop meer dan een meter hoogte overleven zonder een schrammetje en temperaturen van -29°C tot 62° vindt de tablet aangenaam. De IP65-rating wijst op een goede bescherming tegen stof, vuil en water.

Meer scherm in een stevig jasje

Ondanks zijn stevige omhulsel heeft de tablet een totaalgewicht van slechts 1,27 kg. Het 12”-display heeft een 16:10-beeldverhouding om dertien procent meer actieve schermruimte te creëren in vergelijking met andere rugged modellen van de fabrikant.

Aangezien de tablet gericht is op buitengebruik, is de helderheid misschien wel de belangrijkste beeldspecificatie. Een maximale helderheid van 1200 nits moet ervoor zorgen dat je scherm ook bij fel zonlicht goed leesbaar blijft. De touchsensoren zijn verbeterd om schermaanrakingen even accuraat te registreren als je handschoenen draagt.

dell rugged tablet
Bron: Dell

Hoogstaande prestaties in alle omstandigheden

Dell stopt een 12e Gen Intel Core-processor, tot Intel i7, en een Iris Iris Xe grafische kaart om in alle omstandigheden optimale computer- en grafische prestaties af te leveren. De tablet biedt ondersteuning voor 5G en Wifi 6E en de poorten kunnen geconfigureerd worden om simultaan te verbinden met wifi-, gps en WWAN. De batterij kan het na een volledige oplaadbeurt twintig uur uithouden.

De tablet laat ook niets aan het toeval over als het aankomt op veiligheid, met ondersteuning voor TPM 2.0 en een ingebouwde infraroodcamera voor gezichtsherkenning. Voor het transporteren van gevoelige data is een SSD-gleuf voorzien (maximaal 2 TB).

Dell Latitude 7230 Rugged Extreme zal aan het einde van 2022 op de markt komen. Prijzen worden pas tegen de lancering bekend gemaakt.

Server in schoendoosformaat

Dell had nog hardwarenieuws in petto tijdens Dell Technologies Summit. De PowerEdge XR400 is de kleinste server uit de Dell-familie; de hele opstelling is amper zo groot als een schoendoos. Ondanks zijn kleine formaat kan de server met zijn Intel Xeon D-processoren een breed scala aan edge-workloads ondersteunen, GPU-ondersteuning is voorzien. De multi-node, 2U chassis-server functioneert ook onder onvoorspelbare omstandigheden zoals hittegolven en stroomuitval.

Deze kleine maar fijne server is vanaf december 2022. Ook hier weerhoudt Dell zich voorlopig nog van het communiceren van prijzen. Tijdens de conferentie kondigt Dell ook nog software-oplossingen voor edge operations aan. Meer daarover lees je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home