Dell lanceert gecentraliseerd managementplatform voor endpoints

Dell bundelt al zijn endpoint-managementcapaciteiten in een enkel platform. Met die Unified Workspace kunnen IT-professionals de hele levenscyclus van een toestel beheren.

De Dell Technologies Unified Workspace is een nieuw cloudplatform van Dell dat endpoint management voor bedrijven centraliseert en eenvoudiger maakt. De Unified Workspace is gebaseerd op VMwares Workspace One, met daarin Dell ProDeploy Client Suite en Dell ProSupport verwerkt. Het cloudportaal biedt IT-beheerders een centrale plek voor het totale beheer van alle endpoints.

Dat begint nog voor de aankoop, waar beheerders bedrijfsimages en te installeren apps kunnen doorgeven aan Dell. Zo rollen laptops van de band geconfigureerd op maat van individuele gebruikers. Zij kunnen dan onmiddellijk met hun toestellen aan de slag, zonder dat IT nog tijd moet steken inde configuratie.

As-a-Service

De dienst biedt ook controle over de uitgerolde computervloot. Je kan de status van toestellen bekijken, en krijgt toegang tot verzamelde telemetriedata die bijvoorbeeld aangeeft welke laptops in het bedrijf het meest gebruikt worden. Dankzij die vanop afstand beschikbare data is het ook eenvoudiger om ondersteuningstickets op te lossen.

Dell koppelt via zijn Financial Services een nieuw businessmodel aan het aanbod. Bedrijven die dar verkiezen, kunnen toestellen voortaal as-a-Service gaan afnemen bij Dell. In ruil voor een maandelijks bedrag voorziet Dell dan de nodige toestellen.

Geen enkele capaciteit die Dell met de Unified Workspace biedt, is echt uniek. De vernieuwing komt vooral van het feit dat Dell alles op één overzichtelijke locatie bundelt, en daar dan een nieuw consumptiegebaseerd servicemodel aan koppelt. Dell doet de aankondiging tijdens zijn jaarlijkse Dell Technologies World 2019-event.

Gerelateerd: Device-as-a-Service (DaaS)-portfolio van HP blijft bedrijven verder ontzorgen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home