Dell lanceert eerste mini-LED monitor voor professionals

Dell UP3221Q

Mini-LED-technologie omarmt de voordelen van OLED, zonder de nadelen van inbrandende pixels. De Dell UltraSharp 32 HDR PremierColor Monitor (kortweg Dell UP3221Q) combineert een extreem hoge helderheid met een kleuraccuraat beeld voor professioneel gebruik.

Een mini-LED-monitor heeft heel veel kleine LED-zones die apart in en uit schakelen voor een pikzwart resultaat. De Dell UP3221Q heeft 2.000 backlight dimzones verspreid over het 32 inchscherm. Hiermee kan het perfecte zwart van de OLED-technologie ook worden gerealiseerd tot op een bepaald niveau.

Dell garandeert dat het paneel 99,8 procent van het DCI-P3 kleurbereik aan kan alsook 93 procent Adobe RGB. Het paneel kan overigens HDR-content weergeven aan een heel heldere 1000 nits (cd/m²), waarmee het VESA HDR 1000-gecertificeerd is.

Inclusief monitorvoet

De Dell UP3221Q heeft een 4K IPS-paneel dat standaard uit de doos gekalibreerd is. Creative professionals kunnen echter hun externe colorimeter aansluiten via de USB-A-poort vooraan het scherm om verder te perfectioneren indien nodig. De monitor ondersteunt Picture-by-Picture zodat je twee bronnen tegelijk kan aansluiten. Wie dat wenst, kan zelfs twee verschillende kleurprofielen adresseren, elke bron één, en dat tegelijkertijd.

Mini-led-technologie staat nog maar in zijn kinderschoenen en kost veel geld. De Dell UP3221Q kost 5.000 dollar, wat competitief geprijsd is vergeleken met referentiemonitors die tienduizenden euro’s kunnen kosten. Hiermee draagt het hetzelfde prijskaartje als Apples Pro Display XDR. Enige bonus bij Dell: de monitorvoet zit standaard mee in de doos.

Tip: Stijgende laptopverkoop geeft omzet Dell en HP boost

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home