Dell lanceert 2K-webcam waarin microfoon met geluidsonderdrukking zit

Dell brengt de Dell Pro 2K-webcam op de markt. AI-functies en geavanceerde beeldsignaalverwerking moeten er samen met de QHD-webcam voor zorgen dat je duidelijk in beeld komt. Door de aanwezigheid van een microfoon met geluidsonderdrukking wordt dit jaar ook aan de spraak gedacht.  

De nieuwe 2K-webcam WB5023 van Dell vormt een interessante opvolger van het UltraSharp 4K-model dat vorig jaar lanceerde. De webcam speelt namelijk mee in een goedkoper segment (107,99 euro, excl. btw). Alleen USB-A aanbieden als aansluitingsmogelijkheid, vormt daar al een voorteken van.   

4K inwisselen voor 2K

De nog maar pas gelanceerde webcam laat gebruikers inboeten op camerakwaliteit. Wat overblijft is een QHD-webcam, wat neerkomt op 2.560 x 1.440 pixels.

De ingebouwde ruisreductie maakt de webcam interessant voor werknemers die videobellen in mindere lichtomstandigheden. Het gaat dan om bijvoorbeeld donkere ruimtes of net overbelichting door recht voor een raam een Teams-meeting open te gooien. 3D- en 2D-functies voor ruisreductie moeten korrelige en bewogen beelden als gevolg van de slechte belichting corrigeren. De FDAE-functie tot slot belooft te veel belichting op het gezicht tot slot nog te verzachten.

Bron: Dell

Minder AI-opties

Enkele interessante AI-functies tekenen ook dit jaar present, maar ook hier leveren gebruikers in. Auto-framing zorgt ervoor dat de gebruiker altijd scherp en gecentreerd in beeld verschijnt. Daarnaast kan het gezichtsveld van de gebruiker bijgesteld worden van 65° naar 70°, maar de 90°-optie komt te vervallen. Inzoomen kan nog maximaal vier keer.

Het belangrijkste pluspunt aan het toestel is de aanwezigheid van een microfoon, waardoor de webcam twee functies in een behuizing combineert: spraak en beeld. Anders dan in het UltraSharp-model beslist Dell om een webcam uit te geven waar ook aan spraak wordt gedacht. De fabrikant beslist hiermee het grootste punt van kritiek in het 4K-model aan te pakken.

lees ook

Dell lanceert slimme 4K-webcam met AI maar zonder geluid

Prijs

Het nieuwe toestel in het aanbod van webcams van Dell is interessant voor wie een degelijke webcam zoekt maar daar niet veel budget aan wil geven. De webcam is bovendien gecertificeerd voor twee communicatiekanalen die populair zijn in de werkomgeving: Microsoft Teams en Zoom.

Op vlak van camerakwaliteit en AI-functies bewijst de 4K-webcam die vorig jaar lanceerde dat er meer mogelijk is dan het 2K-model te bieden heeft. Dat kunnen gebruikers wellicht vergeven door het prijskaartje van 107,99 euro (excl. btw) en de aanwezigheid van een microfoon.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home