Belgische Custo lanceert slimme brievenbus voor pakketlevering en retourzending

De slimme brievenbus van Custo houdt bezitters op de hoogte van aangekomen zendingen. Bovendien is het mogelijk pakketten via de brievenbus pakketten terug te sturen, mocht dat nodig zijn.

Custo is een Belgische start-up die pas een website lanceerde. Op deze website is de technologische brievenbus Custo 1 te vinden voor pakketleveringen.

Volgens het merk zijn er momenteel drie redenen waarom mensen dergelijke brievenbussen momenteel niet aanschaffen: hoge kosten, slecht design en overbodige technologie. Custo 1 moet deze problemen aanpakken. De prijs komt alvast neer op 699 euro.

Bron: Custo

Op de hoogte via een app

“De Custo-box moet een antwoord bieden op de vele leverings- en retourproblemen die aan de online shopervaring gekoppeld zitten”, vertelt Francis Delplanque. Samen met Kevin Alderweireldt richtte hij het merk op.

lees ook

Coronacrisis heeft Vlamingen digitale gewoontes aangeleerd

Aan de brievenbus zit dan ook een app gekoppeld. Zodra een pakketje wordt geleverd zal een melding in deze app te vinden zijn. “Vandaag hebben we een box die niet alleen prachtig is ontworpen, maar ook wordt geleverd met een connectiviteitslaag waarmee de shopper leveringen kan volgen en veilige toegang kan bieden aan pakketbezorgers en buren, maar ook het hele retourproces vanuit thuis afrondt.” Natuurlijk moet de leverancier van het pakket wel de mogelijkheid geven om een retourzending op kantoor op te halen.

Bron: Custo

De app is te downloaden in de appwinkels van Google en Apple. Wie Custo 1 bestelt zal minstens tot oktober moeten wachten voor levering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home