Clean desk en minimalistische stijl met innovatief Samsung-scherm

Samsung space monitor
samsung space monitor

Samsung lanceert op CES een nieuw professioneel scherm dat bijna letterlijk kan verdwijnen in de muur. Het display is ideaal voor strakke kantooromgevingen of thuiswerk, waarbij het bureau na de uren uit het zicht mag verdwijnen.

Samsung noemt het ding de ‘Space Monitor’. Dat is een verwijzing naar ‘space saving’, aangezien het nieuwe scherm in eerste instantie is bedoeld om ruimte te sparen op een bureau. De naamgeving zou ook op het design kunnen slaan, aangezien de minimalistische uitvoering van het scherm best futuristisch oogt.

De monitor is in essentie een versmelting van een design-display en een beugel om het toestel aan het scherm te monteren. De combinatie van de twee maakt dat het scherm erg flexibel verstelbaar is. Gebruik je het niet, dan duw je het naar achteren totdat het tegen de muur plakt. De beugen verdwijnt dan in de schermrand, waardoor het geheel erg vlak oogt. Wanneer je wel aan de slag bent, trek het display naar voren. Je kan het relatief ver naar je toe trekken, tot de rand het bureau raakt. Samsung verwerkte de bekabeling netjes in de voet, zodat die het strakke plaatje niet verpest.

 

 

De Space Monitor verschijnt in twee uitvoeringen: een 27 inchmodel met een QHD-resolutie, en een 32 inch-versie met 4K-resolutie.  Het is 2019, dus uiteraard hebben beide uitvoeringen erg dunne schermranden. Samsung laat weten dat de monitor vanaf begin april verkrijgbaar zal zijn voor een adviesprijs vanaf 499 euro voor het kleinste model.

Wij zien het scherm vooral aantrekkelijk zijn in strakke kantoorruimtes met een clean desk policy. Waar werkplekken gedeeld worden komt de setup door de eenvoudige verstelbaarheid ook tot zijn recht. Tot slot kan de Space Monitor zich subtiel tegen de muur plakken in ieder thuiskantoor, wat een thuisbureau na de werkuren toch ook meer ademruimte zou moeten geven.

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop de Consumer Electronics Show

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home