ChromeOS 104 voegt dark mode en PDF-functies toe

ChromeOS 104

ChromeOS 104 rolt vanaf vandaag uit naar alle Chromebooks en bevat heel wat visuele veranderingen die het besturingssysteem efficiënter maken.

De belangrijkste visuele verandering is de toevoeging van dark mode. Vanaf ChromeOS 104 kan je kiezen tussen dark mode en light mode, waarbij die laatste als standaard wordt gekozen.

Wie voor dark mode kiest, mag rekenen op een volledige integratie met een donkere taakbalk, verkenner, app launcher en andere instellingenpagina’s.

ChromeOS 104 voegt voortaan rechts onderaan de taakbalk de dag en de maand toe, naast het uur. Erop klikken opent de maandkalender. Verder doorklikken opent de Google Agenda-app.

Nog een belangrijke visuele verandering is het verkleinen van de Bestanden-app. Vroeger opende die altijd over het hele scherm. Nu is dat niet meer het geval, wat handiger is om te multitasken.

PDF’s openen en ondertekenen

De Galerij-app krijgt nieuwe functies in ChromeOS 104 waaronder het openen van PDF’s. Je kan voortaan zelfs formulieren invullen, documenten tekenen en notities maken.

Het icoontje van de Galerij-app kleurt nu paars om duidelijk te maken dat de applicatie heel wat toepassingen ondersteunt zoals afbeeldingen bewerken, video’s bekijken of luisteren naar audio.

Ben jij iemand die regelmatig een nieuwe achtergrond kiest voor zijn of haar bureaublad? In ChromeOS 104 kan je nu rechterklikken op je bureaublad en de functie Achtergrond en stijl kiezen. Hier kan je bij Achtergrond een thema naar keuze zoeken en zelfs filteren op donker en lichte achtergronden om dark mode of light mode te complementeren. Hetzelfde geldt ook voor de screensaver.

ChromeOS 104

Tot slot maakt de update korte metten met een zevental kwetsbaarheden om het besturingssysteem opnieuw wat veiliger te maken.

Update nu beschikbaar

ChromeOS 104 is vanaf nu beschikbaar voor elke Chromebook en wordt automatisch gedownload. Wie de update nog niet heeft ontvangen, kan via Instellingen links onderaan op Over Chrome OS klikken. Kies daarna Updaten om naar ChromeOS 104 te updaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home