Chromebook geeft gebruikers een seintje als ze beter een andere USB-C-kabel kopen

chromebook

Een Chromebook-update laat het toestel een melding sturen naar gebruikers met een USB-C-kabel van mindere kwaliteit.

Een nieuwe update komt naar Chromebooks met een Intel-chip van de elfde generatie of nieuwer aan boord en USB4- of Thunderbolt 3-aansluiting. Toestellen die hieraan voldoen zullen strenger toezien op het gebruik van een USB-C-kabel.

Merkt het toestel dat deze kabel de benodigde datasnelheid niet aankan of geen ondersteuning biedt aan USB4 of Thunderbolt , dan ontvangt de gebruiker hierover een melding. Op welke aspecten je moet letten om een geschikte kabel te vinden, lees je hier.

lees ook

USB 4: einde aan de chaos rond Thunderbolt en USB?

“Om een ​​USB4-verbinding in te schakelen, vervangt u de kabel door een Thunderbolt 4-kabel of een USB-C-kabel met een prestatieclassificatie van SuperSpeed ​​USB 5 Gbps of hoger”, leest één van de waarschuwingen. De Chromebook stuurt er bovendien nog een classificatielijst bij aan de hand waarvan een gebruiker een geschikte kabel kan zoeken.

Verdere verbeteringen

De Chromebook-update houdt nog enkele bijkomende verbeteringen in. Zo is het mogelijk om een ingezoomd deel van het scherm opnieuw te schalen bij gebruik van het vergrootglas.

Toestellen waar een stylus bij wordt geleverd, zullen door de update voortaan altijd de Cursive-app reeds geïnstalleerd hebben. In de toekomst zal het voor gebruikers mogelijk worden de dikte, stijl en kleur van handgeschreven notities aan te passen, laat Google weten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home