Google werkt aan tool om Chromebook te gebruiken als LTE of 5G hotspot

chromebook chrome os

Google gaat het mogelijk maken om je Chromebook als mobiele hotspot te gebruiken. De functie kan een oplossing zijn om een snel leeglopende batterij van de smartphone te voorkomen.

Ontwikkelaars bij Google werken aan een hotspotfunctie voor Chromebooks.  Dat valt althans volgens 9to5Google af te leiden uit een bijdrage in Chromium Gerrit, het web-based code review systeem dat Google-ontwikkelaars gebruiken om te werken aan toekomstige updates.

Zodra de functie in testfase gaat, kan je het activeren via chrome://flags. Voorlopig zijn weinig details bekend over de hotspotfunctie. Ontwikkelaars beschrijven het als een manier om langs Chromebooks het mobiel internet te delen via Wifi. Eens klaar dan moet het mogelijk zijn om een smartphone, tablet of laptop te verbinden met het mobiele netwerk van een Chromebook.

Batterij sparen van smartphone

Het is een slimme zet van Google om Chromebooks uit te rusten met een hotspotfunctie, aangezien de toestellen een lange batterijduur hebben. Wanneer de toestellen zijn aangesloten op netstroom, dan betekent dat uiteraard ook langere connectiviteit. Hoeveel energie de functie zal vergen van de Chromebooks is nog niet duidelijk. Wellicht verschilt dit van toestel tot toestel.

In elk geval is de hotspotfunctie goed nieuws voor zakenlui of mensen die veel onderweg zijn zonder Wifi-toegang. Zij zullen minder een snelle leegloop van de telefoonbatterij moeten vrezen.

Huidig beperkt aanbod

In onze contreien zijn het aantal Chromebooks met een simmodule zeldzaam omdat ze vooral in de markt worden gezet als een prijsbewust alternatief op een Windows-pc. Via Windows 10 en 11 kan je al veel langer een connectie delen via een mobiel netwerk, op voorwaarde dat het toestel de functie ondersteunt. Apple MacBooks daarentegen hebben weliswaar een internet-sharing toepassing maar er zijn nog geen modellen beschikbaar met een optie voor mobiele connectiviteit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home