Chrome OS start LTS-versie met updatecyclus van zes maanden

chromebook chrome os

Vanaf maart 2022 kunnen IT-admins die Chromebooks beheren ervoor kiezen om in te tekenen op Chrome OS LTSC. Daarna updaten de toestellen niet langer elke vier weken, maar elk halfjaar.

Chromebooks die Chrome OS versie 96 draaien, kunnen vanaf maart 2022 overschakelen naar een nieuwe LTS-cyclus. Vanaf dat moment worden OS-updates niet langer elke vier weken verstuurd, maar elke zes maanden. De volgende zou dan Chrome OS versie 102 worden die vanaf september 2022 beschikbaar is.

Google benadrukt dat de functie nog niet zichtbaar is voor elke IT-admin die vandaag in de Google Admin-console gaat kijken. Om te weten hoe je de functie moet inschakelen, kan je onderstaand filmpje kijken.

De zoekgigant benadrukt dat de LTS-versie in tussentijd wel alle veiligheidsupdates ontvangt die belangrijk zijn. Extra functionaliteit wordt dan weer gebundeld en elk halfjaar afgeleverd. Je kon in het verleden al Chrome OS-versies vastzetten vanuit het adminpaneel, maar dat resulteerde ook in geen veiligheidsupdates. Met de nieuwe LTS-versie combineer je het beste van de twee werelden.

Vanaf Chrome OS versie 96 wijzigt Google overigens zijn updatebeleid. Voortaan worden updates elke vier weken afgeleverd in plaats van elke zes weken. Wie zes weken al snel vond, kan de LTS-versie proberen binnen zijn of haar organisatie.

lees ook

Overstappen van Windows naar Chrome OS op kantoor: haalbare kaart of genadeslag?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home