Chrome OS plaagt gebruikers met krakend geluid uit de rechterspeaker

chromebook chrome os

Chrome OS bevat een fout waardoor de rechterspeaker een krakend geluid maakt. Het probleem doet zich niet voor bij iedere Chromebook-gebruiker.

Enkele Chrome OS-gebruikers ondervinden problemen met de rechterspeaker van hun Chromebook. Volgens de gebruikers komt er een krakend geluid uit de rechterspeaker tijdens verschillende activiteiten die audio vereisen, zoals het bekijken van een video of online vergaderen. Aangezien het probleem bleef aanhouden, maakten zij melding bij Google.  

Softwareprobleem

In eerste instantie werd gedacht dat de hardware het probleem veroorzaakte. In enkele Acer Spin 713-modellen verving de producent de speakers kosteloos, maar het probleem was daarmee niet opgelost.

Naast Acer-modellen ondervonden Chromebooks van Asus en Lenovo hetzelfde probleem. Het lijkt daarom om een probleem te gaan dat zich bevindt in het audiostuurprogramma van Chrome OS. Google denkt de oorzaak van het krakende geluid te hebben gevonden, maar is voorlopig de oplossing nog aan het testen.

Voor lange tijd was Chrome OS dat exclusief op een Chromebook te draaien. Sinds kort is het besturingssysteem van Google ook te draaien op andere laptops en desktop-pc’s. Hiervoor bracht Google Chrome OS Flex uit, een nieuwe versie van Chrome OS, die focust op ondernemingen en scholen.

lees ook

Verkoop Chromebooks krijgt rake klappen met daling van 63 procent

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home