Breid je desktop uit over twee schermen met VMware Horizon op Samsung Dex

VMware breidt de functionaliteit van Horizon op Samsung Dex uit met een veelgevraagde functie. Voortaan kan je een tablet en een extern combineren, net zoals bij een echte pc.

Op Samsung Dex kan je met VMware Horizon een extern scherm en je tablet combineren tot één geheel. Zo werk je met twee displays, naar analogie met een Windowslaptop die je aan een tweede scherm koppelt. Die functionaliteit stond hoog op het verlanglijstje van gebruikers volgens VMware.

Dex en Horizon

Dex is een oplossing van Samsung waarbij je in een desktop-interface terechtkomt wanneer je een premium-Samsungtelefoon aan een scherm koppelt. Vmware zette in op die functionaliteit door zijn VDI-oplossing Horizon naar Dex te brengen. Dat toverde Samsung-smartphones om tot thin clients voor Horizon maar er waren beperkingen.

Vmware gebruikt nu de Dual Mode-functie van Dex samen met API’s om een volwaardige Windowservaring over twee schermen te spreiden via Horizon. Dat betekent concreet dat je een Samsungtablet naast je scherm kan zetten en die tablet integreren in je Windows-desktop. Muis en toetsenbord zullen naadloos tevoorschijn komen om te tablet, als ware het een gewoon extern display. De oplossing werkt ook met Vmware Workspace One.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home