BlackBerry en Microsoft beveiligen samen mobiele Office-apps

office

BlackBerry en Microsoft kondigen een samenwerking aan om de gezamenlijke klanten veilig toegang te bieden tot Office-apps. Dit heeft onder meer betrekking op Excel, PowerPoint en Word op iOS- en Android-apparaten. De oplossing die uit de samenwerking voortkomt heet BlackBerry Enterprise Bridge.

Enterprise Bridge moet gunstig zijn voor bijvoorbeeld banken, de gezondheidszorg, advocatenkantoren en overheidsorganisaties. Zij kunnen de mobiele Microsoft-apps gebruiken binnen de BlackBerry Dynamics-containersoftware. Er wordt een zelfde ervaring geboden bij het openen, bewerken en opslaan van een Microsoft Office 365-bestand. Gebruikers kunnen waar dan ook op een betrouwbare manier werken.

Daarnaast willen de partijen de IT-afdelingen wat extra zekerheid bieden, doordat zij weten dat bedrijfsdata en -privacy beveiligd zijn met hoge standaarden. Dit biedt overeenstemming met bedrijfs- en wetgevende richtlijnen. BlackBerry ziet dat er vanuit de gezamenlijke klanten een vraag was naar een erg veilige manier om mobiele Office 365-apps te gebruiken, tools die bestemd zijn voor het bevorderen van productiviteit en samenwerking. De security hiervan moet dan ook naar een nieuw niveau getild worden, door enterprises een standaard te bieden voor veilige productiviteit.

BlackBerry Secure

Anderzijds kondigen de bedrijven aan dat het BlackBerry Secure-platform geïntegreerd is met Microsoft Azure. Dit BlackBerry-platform verbindt mensen, apparaten, processen en systemen. In het bijzonder heeft deze aankondiging betrekking op het beschikbaar maken van BlackBerry UEM Cloud, BlackBerry Workspaces, BlackBerry Dynamics en BlackBerry AtHoc op Azure.

BlackBerry introduceert ook een aantal nieuwe mogelijkheden voor het Secure-platform. Deze realiseren verbeterde gebruikersproductiviteit en vereenvoudiging van IT-endpointbeheer. Nieuwe software voor ontwikkelaars moet tevens bijdragen aan het maken van veilige systemen en apps. Het bedrijf somt de nieuwe mogelijkheden voor BlackBerry Secure in een lijst op.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home