Belgische IT-opleidingen in vrije val door coronavirus

jobs

De afgelopen maanden werden tot 60 procent minder opleidingsaanvragen ingediend vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. CTG, specialist in professionele IT-opleidingen, noemt het een verontrustende evolutie voor de digitalisering van onze bedrijven.

De wereldwijde pandemie dwingt bedrijven vandaag digitaler dan ooit te werken, maar ironisch genoeg investeerden ze minder in de opleiding van eigen IT-professionals.

Michaël Pilaeten, Learning & Development Manager bij CTG: “IT’ers willen hun IT-vaardigheden up-to-date kunnen houden. De technologieën en vaardigheden die je vandaag leert, zijn na 5 jaar nog amper bruikbaar.”

Budgetten en schrik op besmetting

De verkleining van de budgetten bij bedrijven speelt een belangrijke rol in de grote daling van IT-opleidingen. Ook de vrees om besmet te raken met het coronavirus speelt een belangrijke rol, ondanks de vele voorzieningen om opleidingen veilig te laten verlopen. Het merendeel van de trainingen vandaag verplaatst zich overigens naar een virtuele omgeving, geleid door een professionele instructeur.

CTG verwacht dat bedrijven vanaf 2021 opnieuw meer zullen investeren in de opleiding van hun IT-personeel. Dat moeten ze doen om het tempo van de freelancer te volgen die vandaag tot vijf keer meer IT-trainingen volgt dan de voltijds werkende IT-professionals in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Tip: Coronacrisis vertraagt IT-projecten bij Belgische bedrijven en overheid

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home