Belgen op MWC: Slim en mobiel presenteren met Crowdbeamer

Op Mobile World Congress in Barcelona heeft België een apart paviljoen. Elke dag spreken we met interessante Belgische bedrijven. Crowdbeamer bijt de spits af.

Iedereen kent wel de klassieke vergadering: laptop in de projector, iedereen die naar het geprojecteerde scherm kijkt en achteraf zeuren dat je de Powerpoint-file wil ontvangen in je mailbox. Crowdbeamer wil dat veranderen door de projector te schrappen en presentaties interactief en mobiel te maken.

Je sluit de laptop rechtstreeks aan op de mobiele unit waarna die een wifi-signaal uitstuurt. Alle andere leden die de vergadering bijwonen moeten eerst de app downloaden (Windows, macOS, iOS, Android). Via het wifi-signaal van de centrale Crowdbeamer-unit krijgt elk toestel de presentatie live te zien. Zo hoef je de deelnemers geen toegang te geven aan het (gast)bedrijfsnetwerk.

Tijdens de presentatie kan iedereen notities nemen in de app. Wanneer alles is afgelopen, kan je kiezen om de presentatie te downloaden inclusief je notities. Initieel dacht Crowdbeamer vooral aan toepassingen binnen de bedrijfswereld, maar na een jaar komen er steeds specifiekere aanvragen zoals bijvoorbeeld seingevers van een wielerwedstrijd die allemaal de veiligheidspresentatie mobiel kunnen volgen voor de start. Ook rondleidingen met presentatie zijn mogelijk omdat de unit mobiel bruikbaar is dankzij de 8.000 mAh-batterij.

Crowdbeamer bestaat in drie smaken: Go (1.295 euro excl. BTW), Enterprise (1.895 euro excl. BTW) en Enterprise+ (verschijnt in 2018). Het belangrijkste verschil tussen de Go- en Enterpriseversie is het aantal clients die met de unit kunnen verbinden. Go ondersteunt standaard tot 25 clients, uitbreidbaar tot 75. De Enterpriseversie ondersteunt tot 100 clients en kan je uitbreiden tot 200 clients.

De Enterprise+ is voorlopig nog in ontwikkeling en biedt een groter wifibereik dankzij externe antennes. De batterij wordt in deze versie geschrapt zodat deze unit enkel op vaste locaties kan worden ingezet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home