BeCode breidt gratis codeerlessen uit naar Vlaanderen

coderen

BeCode gaat vanaf komend schooljaar ook gratis codeerlessen in Vlaanderen aanbieden. Vanaf oktober vinden er opleidingen in Genk plaats, en ook voor Antwerpen zijn er concrete plannen.

BeCode is een non-profit die vertrekt vanuit de overtuiging dat iedereen met de juiste motivatie kan leren programmeren. Het doel van de organisatie is om mensen zonder enige voorkennis op zeven maanden tijd op te leiden tot webontwikkelaar, met digitale vaardigheden aangepast aan de noden van de arbeidsmarkt. Het krijgt daarbij onder meer de steun van telecomoperatoren Telenet en Orange.

De gratis opleidingen werden tot nu toe enkel in Brussel en Charleroi aangeboden, maar vanaf dit najaar breidt BeCode uit naar Vlaanderen. Technologiecampus T2 in Genk is als eerste aan de beurt en zal vanaf oktober codeerlessen aanbieden aan geïnteresseerde profielen die in aanmerking komen. Ook voor Antwerpen zijn er al concrete plannen om deze herfst met een aanbod van start te gaan, maar de exacte timing is nog onduidelijk.

“Door gemotiveerde mensen op te leiden tot codeurs bezorgen we heb een betere toegang tot de arbeidsmarkt”, zegt Karen Boers, CEO van BeCode, tegen Belga. “We zien ook dat tachtig procent van de afgestudeerden binnen zes maanden een vaste job heeft gevonden binnen de sector.”

De opleiding in Genk wordt mee gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. In Antwerpen kan BeCode onder meer rekenen op steun van de VDAB. Beide opleidingen bieden plaats voor 50 deelnemers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home