Batterij laten vervangen in een Apple-toestel wordt 24 tot 60 euro duurder

Vanaf één maart verhoogt Apple de prijs voor een accuvervanging voor verschillende van zijn apparaten. De MacBook Pro-serie en de gewone MacBook tellen er het grootste bedrag bij, namelijk zestig euro.

Apple verhoogt de kosten voor het vervangen van de batterij in de meeste iPhone-, iPad- en Mac-toestellen. De techgigant vermeldt de prijsstijging in een korte tekst onder zijn prijsschatter, merkte 9to5Mac op.

Wie zijn toestel liet verzekeren met AppleCare+ kan gratis van de dienst gebruik blijven maken. De accu moet daarvoor alleen nog voor minder dan tachtig procent van zijn totale capaciteit over hebben om in aanmerking te komen voor een vervanging.

Prijsverhogingen

De prijsverhoging geldt niet op alle iPhone-, Mac- en iPad-toestellen. Alleen de nieuwste iPhone 14-lijn blijft uit handen van een prijsstijging. Voor alle andere toestellen komt er 24 euro bij. Afhankelijk of je een toestel met Face ID of met een thuisknop aan de voorkant hebt, verhoogt het tarief naar 99 of 79 euro.

Vanaf één maart 2023 wordt een accuvervanging bij de meeste iPad-modellen veertig euro duurder. Apple specificeert dat het gaat om de volgende modellen: 12,9-inch iPad Pro (5e generatie en ouder), 11-inch iPad Pro (3e generatie en ouder), 10,5-inch iPad Pro, 9,7-inch iPad Pro, iPad mini (6e generatie en ouder) en iPad Air (5e generatie en ouder).

De tarieven voor verschillende MacBooks stijgen tot slot met uiteenlopende bedragen. Een vervanging voor een MacBook Air-accu komt 36 euro hoger uit, terwijl je er voor de MacBook Pro- en MacBook-serie zestig euro bijtelt.  

Zelf herstellen

Wie zijn accu via het Self Service-herstellingsprogramma wil vervangen koopt een batterijbundel van iPhone 12- en 13-toestellen voor een bedrag tussen de 77,04 en 84,94 euro. Lever je de oude batterij in na vervanging, dan krijg je daar 26,25 euro voor terug.

lees ook

Apple lanceert Self Service-herstellingsprogramma in België

Zo komt een zelfreparatie goedkoper uit of meer in de buurt van de prijs van een reparatie via een officieel reparatiepunt. Het is echter onduidelijk of deze prijzen ook zullen stijgen in maart.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home