Atlassian lanceert geheel nieuwe versie van Trello

Trello

Trello krijgt één van de belangrijkste updates in de afgelopen jaren. Naast de Kanban board-view krijgt de tool nu ook meerdere andere views. Ook zijn er functies toegevoegd aan de individuele kaarten en krijgt de tool een compleet nieuw uiterlijk. 

Met meer dan 50 miljoen gebruikers is Trello een van de populairste project management tools. De tool hielp om Kanban boards mainstream te maken. Aan deze focus verandert niets met de nieuwe update. De mogelijkheden zijn enkel wat uitgebreid. De grootste verandering voor individuele kaarten is dat het mogelijk is om meer data vanuit externe tools te importeren. 

De reden achter veel van de nieuwe functies is om het makkelijker te maken voor gebruikers om in Trello te werken en om een beter overzicht te krijgen van verschillende teams binnen een organisatie. Daarbij voegt het nieuwe Trello meer manieren toe om data van andere tool rechtstreeks in Trello te bekijken, zonder dat het nodig is om te switchen naar een andere tool.

Trello views
Bron: Trello blog

Nieuwe views binnen Trello

Met de nieuwe update voegt Trello vijf nieuwe views toe:

  • Team table view: om werk over verschillende projecten bij te houden
  • Timeline view: om obstakels uit de weg te ruimen en aanpassingen te maken
  • Calendar view: om deadlines en tijdgevoelige taken bij te houden
  • Map view: voor gebruikers die locatie-gebaseerde projecten hebben
  • Dashboard view: voor het maken van rapportages

Een van de meest opvallende nieuwe functies is de team table view, waarmee Trello voor het eerst inzicht geeft in meerdere borden tegelijk. In de toekomst is Trello van plan om externe partijen de mogelijkheid te geven om hun eigen views te bouwen. 

Trello kaarten
Bron: Trello blog

Nieuwe kaarten

In totaal voegt Trello meer dan 30 nieuwe kaarttypes toe. Door enkel een URL toe te voegen, kun je een kaart eenvoudig linken met YouTube, Google Drive, Figma, JIRA of zelfs andere Trello borden. Wanneer je een link toevoegt, kun je rechtstreeks in Trello een preview bekijken van de content waar je naar linkt. 

Door deze nieuwe functie is een kaart meer dan iets wat alleen bestaat binnen Trello. Het laat het werk zien van alle tools waar je mee werkt. Gebruikers kunnen zo een dashboard bouwen dat al het werk samenbrengt op één plaats.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home