Asus toont nieuwe routers voor kmo’s en kleine kantoren

Asus lanceert een nieuwe router en een nieuwe mesh-oplossing, beide gericht op kleinere ondernemingen of thuiskantoren.

Asus introduceert de ExpertWiFi EBM68 en EBR63. Beide oplossingen moeten eenvoudige connectiviteit naar kmo’s brengen. Asus zet met de routers in op veiligheid en instapvriendelijke beheer, zodat je geen IT-expert hoeft te zijn om ermee aan de slag te gaan.

Mesh en klassieke router

De Asus ExpertWiFi EBM68 is een tri-band AX7800 mesh-systeem dat uit verschillende nodes bestaat. Hiermee kijkt Asus naar middelgrote ondernemingen of plekken met meerdere verdiepen. De Asus ExpertWiFi EBR63 is een meer traditionele dual band AX3000-router op maat van kleinere ruimtes zoals (thuis)kantoren.

Beide toestellen hebben gelijkaardige functionaliteit aan boord. Zo laat de ingebouwde software je toe om tot vijf verschillende SSID’s (draadloze netwerken) aan te maken. Zo kan je via de toestellen gelijktijdig gastnetwerken, netwerken voor werknemers, voor IoT-toestellen en meer instellen, wat de veiligheid ten goede komt. De Scenario Explorer is een meegeleverde tool die ook leken helpt om met die netwerksegmentatie aan de slag te gaan en bijvoorbeeld een gastnetwerk met eigen inlogportaal in te stellen.

Asus voorziet verder ingebouwde VPN-connectiviteit via verschillende protocollen waaronder L2TP/IPSec, PPTP, Open VPN en WireGuard. Daarmee kan je veilig vanop afstand verbinden met één van de ingestelde netwerken.

Veiligheid en beheer

Op het vlak van veiligheid werkt Asus samen met Trend Micro voor Airprotection Pro. Die oplossing houdt ongure elementen buiten, zorgt ervoor dat instellingen veilig staan en beveiligt het browsen via de router.

De fabrikant belooft nog eenvoudig beheer. Dat kan via de ExpertWifi-app, of via een beheerders-account waaronder meerdere ExpertWifi-toestellen vallen. Zo kan je verschillende satellietkantoren uitrusten met de routers en die toch vanuit één account beheren.

Tot slot springt nog één interessante functie in het oog: valt het internet uit, dan kan je een Android-telefoon of iPhone via een kabel met de router verbinden en zo het mobiele internet met het hele kantoor delen.

De nieuwe routers komen in juli naar onze contreien. Een adviesprijs ontbreekt voorlopig. Asus heeft iets goed te maken met deze routers, nadat verschillende toestellenen eerder deze maand door een slechte update onbruikbaar werden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home