Asus komt met zakelijke Windowslaptop aangedreven door Qualcomm

Asus toont de ExpertBook B3 Detachable: een hybride Windowslaptop met ARM onder de motorkap.

Asus pakt uit met de ExpertBook B3 Detachable (B3000). Dat is een zakelijke Windowslaptop met verschillende interessante specificaties. Zo draait het toestel op een ARM-chip met dank aan de Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2.

Verder kiest Asus voor een Surface Pro-vormfactor, wat impliceert dat alle hardware in het scherm zit. Je kan de ExpertBook B3 Detachable dus als tablet gebruiken. Het toetsenbord kan je loskoppelen en doet dubbel dienst als cover voor het scherm. De computer heeft een flexibele kickstand achteraan. Die kan je zowel horizontaal als verticaal kantelen, waardoor je de tablet in beide oriëntaties op een bureau kan neerpoten.

Binnenwerk

De laptop heeft een 16:10 10,5 inch-scherm met een FHD+-resolutie (1.920 x 1.200 pixels). Onder de motorkap zit naast de Snapdragon-processor ook 4 of 8 GB aan RAM al naargelang de configuratie. De 128 GB eMMC baart ons wel een beetje zorgen. Een eMMC gebruikt net als een SSD flash-geheugen, maar is in de regel toch een stuk trager. Dat is verrassend voor een toestel dat Asus ook op zakelijke gebruikers richt.

lees ook

Asus wil arm en been voor plooibare Zenbook 17 Fold

De prijs maakt wel één en ander goed. Asus bevestigd dat de ExpertBook B3 Detachable in het vierde kwartaal van dit jaar naar België komt en dat voor een adviesprijs van 599 euro. De vorm en prijs maken het toestel op het eerste zicht erg geschikt voor mobiele werkers die lichte kantoortaken vervullen maar ook onderweg presentaties moeten geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home