Asus lanceert ExpertBook B9 met OLED-scherm

asus expertbook b9
Bron: Asus

Asus heeft een nieuw model binnen de vlaggenschipreeks ExpertBook B9 onthuld. Een van de belangrijkste toevoegingen is de omschakeling naar een OLED-scherm.

Tijdens CES 2023 heeft Asus zijn productline-up voor 2023 onthuld. Die zal bestaan uit een ruim portfolio aan laptops die bedoeld zijn voor verschillende doelgroepen. Het pronkstuk voor de zakelijke markt is de ExpertBook B9 OLED (B9403CVA), een lichte maar daarom niet minder krachtige premiumlaptop. Deze 14 inch laptop heeft een gewicht dat volgens de fabrikant lichter is dan menig laptop met een 13 inch formaat, dankzij het magnesium-lithiumchassis.

De nieuwste generatie Intel Core vPro-processoren en tot maximaal 64 GB werkgeheugen moeten voor krachtige prestaties zorgen. Een slim koelsysteem drijft die prestaties nog eens met 36 procent op door de laptop koel te houden in het heetst van de strijd. De Pro-versie van Windows 11 staat voorgeïnstalleerd om meerdere lagen beveiliging, waaronder optionele TPM 2.0, toe te voegen.

OLED

De belangrijkste vernieuwing van dit nieuwe model zit in de gekozen schermtechnologie. Asus schakelt vanaf dit jaar over op OLED-schermen voor zijn ExpertBook B9, wat voordelen biedt voor de weergave van kleuren, zwarttinten en reductie van blauwlicht. Het scherm heeft verder een 16:10-verhouding en een scherm-to-body-ratio van 90 procent.

Dat de ExpertBook B9 ontworpen is voor mobiel gebruik, blijkt niet enkel uit de lichte behuizing die minder dan een kilogram weegt. Het touchpad is 26 procent groter gemaakt voor een betere gebruikservaring. Upgrades aan de webcam, luidspreker en microfoon maken videogesprekken van hoge kwaliteit mogelijk ongeacht waar je bent.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus ExpertBook B9 zal in augustus verschijnen in de Benelux. Een verkoopprijs maakt de fabrikant echter nog niet bekend. De ExpertBook B9400CBA die sinds de tweede helft van 2022 beschikbaar is, heeft een adviesprijs van 1.599 inclusief btw. Of het OLED-scherm voor een kleine prijsstijging zorgt (of de inflatie), kunnen we tot heden niet bevestigen.

asus expertbook b1
ExpertBook B1. Bron: Asus

ExpertBook B1

Asus kondigt eveneens twee modellen binnen de B1-reeks aan: een 14-inch ExpertBook B1402 en een 15.6-inch ExpertBook B1502. Deze laptops worden aangevoerd door een Intel Core i7-processor en beschikken over 48 GB werkgeheugen en 2 TB PCIe opslag. De ExpertBook B1-laptops zouden gelijktijdig met de B9 OLED moeten verschijnen; prijzen zijn hiervoor eveneens nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home