Asus toont Chromebox zonder ventilator voor industrieel gebruik

Lijkt op een router

asus fanless chromebox

De Asus Fanless Chromebox heeft zoals de naam zegt geen ventilator aan boord en focust op industriële of commerciële omgevingen. Achteraan is er ruimte voor VESA-montage zodat je de stille computer gemakkelijk aan een monitor kan bevestigen.

Op CES 2021 heeft Asus een fluisterstille Chromebox gelanceerd onder de noemer Fanless Chromebox. Dankzij de koelvinnen bovenaan de minipc wordt de Intel-chip binnenin genoeg gekoeld. De twee grote wifi-antennes aan de achterkant ondersteunen Wifi 6.

Voor- en achteraan kan je een aantal USB-A-poorten terugvinden waaronder één USB-C-variant. Vooraan is er ruimte voor een microSD-kaartslot en hoofdtelefoonaansluiting. Achteraan heb je twee HDMI-poorten en een RS232 seriële poort om de minipc te integreren in bestaande IT-hardware en andere automatisaties. Je kan een kabelslot aansluiten op de Asus Fanless Chromebox om te voorkomen dat niemand de stroomkabel of HDMI-connecties kan uittrekken.

Intel-chips

Binnenin kan je de minipc configureren met twee 10de generatie Intel Core-chips (Core i7-10510U en Core i3-10110U) of een Intel Celeron 5205U. Verder kan je de machine voorzien van maximaal 8 GB RAM en 128 GB opslag, wat ruim voldoende moet zijn voor Chrome OS dat vooral focust op cloudapplicaties en bijzonder lage systeemvereisten heeft om vlot te werken.

lees ook

Windows 10X lekt uit: eerste indrukken bevestigen lichtgewicht Chrome OS-alternatief

Net als bij elk Chrome-toestel vandaag heeft ook de Asus Fanless Chromebox toegang tot de Google Play Store waar je alle Android-applicaties kan installeren. In de VS is het toestel vanaf februari beschikbaar vanaf 399 dollar voor de basisconfiguratie. Het is voorlopig niet duidelijk of en wanneer de rugged Chromebox bij ons beschikbaar zal zijn.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home