Asus breidt ExpertBook B5-reeks uit en lanceert een high-end Wacom-compatibele monitor

Asus ExpertBook B5 Flip

De Asus ExpertBook B5-reeks wordt uitgebreid met twee nieuwe 14-inchmodellen. Tegelijk lanceert Asus op CES 2022 een monitor met aanraakscherm dat Wacom-compatibel is voor creative professionals.

De Asus ExpertBook B5 line-up met 13-inchmodellen wordt uitgebreid met twee nieuwe 14-inchmodellen: Asus ExpertBook B5402C en Asus ExpertBook B5402F. Die eerste is een traditioneel clamshell-model terwijl de tweede een 360 gradenscharnier heeft en als B5 Flip door het leven gaat.

Beide modellen kan je maximaal configureren tot een 12de generatie Intel Core i7-processor en maximaal 48 GB RAM. De ExpertBook B5 line-up ondersteunt dual-SSD RAID-configuraties en hebben allemaal het innovatieve trackpad dat dubbelt als numeriek klavier.

Asus maakt niet bekend wanneer de nieuwe toestellen beschikbaar zullen zijn en wat de adviesprijs wordt.

Scherm met Wacom-stylus

Creative professionals mogen zich aan een nieuwe 15,6-inchmonitor verwachten met een aanraakscherm. Het 4K IPS-paneel ondersteunt Wacom EMR-technologie (stylus zonder batterijen) en Asus stopt een compatibele ProArt Pen in de doos. De Asus ProArt Display PA169CDV is gevalideerd door Pantone en Calman, een unicum volgens de fabrikant.

Asus ProArt Display PA169CDV

Het scherm wordt in de fabriek gekalibreerd met een DeltaE kleiner dan twee en heeft een 10-bitpaneel dat een kleurbereik van 100% sRGB en 100% Rec.709 garandeert. Het scherm is HDR-compatibel en rekent op een DisplayHDR 400-certificering bij de lancering. Achteraan zijn er twee kickstands beschikbaar: bovenaan om te tekenen en schetsen, een onderaan om het als monitor te gebruiken.

De Asus ProArt Display PA169CDV heeft voorlopig geen beschikbaarheidsdatum of prijs.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home