ARM komt naar MacBook Pro en iMac volgens analist

Apple Think Different

Apple zou de transitie naar ARM sneller uitvoeren dan verwacht, met een lancering van de eerste door ARM aangedreven computers voor het einde van dit jaar.

Apple heeft al twee ARM-gebaseerde toestellen in de stijgers. Dat weet Apple-analist Ming-Chi Kuo, wiens informatie doorgaans erg betrouwbaar is. Later vandaag op WWDC zou de computerbouwer zoals verwacht officieel de transitie van Intel x86 naar zelfgemaakte ARM-chips aankondigen. De eerste toestellen met de nieuwe chips aan boord volgen dan al in Q4 van dit jaar.

Dat is niet alleen sneller dan verwacht, ook de types toestellen die Apple kiest om zijn ARM-portfolio te lanceren verrassen. Volgens Kuo mogen we in eerste instantie een nieuwe 13,3 inch MacBook Pro en een nieuwe iMac verwachten. Omdat de overstap naar een nieuwe architectuur in eerste instantie onvermijdelijk compatibiliteitsproblemen met zich meebrengt, hadden we eerder verwacht dat Apple met consumentgerichte instaptoestellen zoals de MacBook Air zou beginnen. De uitrol van de splinternieuwe toestellen staat gepland voor Q4 van dit jaar en het begin van volgend jaar.

Geen Intel meer

Vanaf de eerste introductie van ARM-hardware, zal Apple stoppen met de bouw van nieuwe Intelproducten. Op WWDC vanavond wordt dan vermoedelijk ook de laatste x86-hardware aangekondigd. Nog volgens Kuo zal Apple tijdens de conferentie niet dieper ingaan op de geplande hardware, maar eerder focussen op de nieuwe architectuur en de overstap zelf. We kunnen ervan uitgaan dat Apple zaken zoals een emulator voor x86-legacy zal bespreken.

We analyseerden eerder al in detail wat de voordelen en uitdagingen zijn voor Apple bij een overstap naar ARM, en waarom de fabrikant Intel zo graag achter zich wil laten. Lees dat hele verhaal hier: ARM in laptops: maakt Apple meer kans dan Microsoft?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home