Apples volgende iPhone krijgt mogelijk een always-on-scherm

Daar zijn de eerste geruchten

iphone 12

Het nieuwe toestel zou een energie-efficiënt 120 Hz-scherm krijgen dat always-on-technologie ondersteunt. Zo wil Apple bepaalde informatie altijd tonen zonder dat je het toestel moet aanraken.

Het is nog vroeg om over de volgende iPhone te spreken, die verschijnt traditiegetrouw altijd in september, maar de eerste geruchten doen nu al de ronde. Volgens betrouwbare insider Max Weinbach krijgt de iPhone 13 voor het eerst always-on-schermtechnologie aan boord.

De volgende iPhone van Apple zou een 120 Hz LTPO-scherm krijgen dat efficiënt met de batterij om gaat, vergelijkbaar met wat er in de Samsung Galaxy S21 Ultra zit vandaag. De S21 Ultra kan met dit schermtype dynamisch wisselen tussen 10 Hz en 120 Hz afhankelijk van de toepassing om batterij te besparen. Mogelijk gaat Apple deze techniek ook hanteren in de nieuwe iPhone 13 en het bijhorende always-on-scherm.

Klok en batterijstatus permanent zichtbaar

Volgens Weinbach wil Apple enkel de batterijstatus en de klok permanent op het scherm tonen met het always-on-scherm. Daaronder zijn er wel kleine icoontjes mogelijk die notificaties tonen. Nieuwe notificaties zouden tijdelijk op het scherm zichtbaar zijn, maar verdwijnen daarna in het icoontje.

Hij claimt dat de iPhone 13 qua design nagenoeg hetzelfde blijft, maar dat er aan de achterkant wel wat camera-upgrades mogelijk zijn. Zo werkt Apple aan verbeteringen rond de breedhoekcamera met betere resultaten in slechte lichtomstandigheden. Mogelijk verkleint de notch centraal bovenaan een klein beetje dankzij nieuwe technologie rond Face ID en krijgt het toestel mogelijk een vingerafdruksensor in het scherm.

Het spreekt voor zich dat je bovenstaande geruchten met een flinke korrel zout mag nemen. Ongeacht of de informatie van Weinbach waar is, in het verleden had hij het haast altijd bij het rechte eind, kan Apple tussen nu en september (vermoedelijk de timing van de iPhone 13-lancering) nog heel wat tunen, schrappen of toevoegen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home