Apple updatet Final Cut en Logic voor nieuwe M1 Pro en Max-chips

Apple updatet zijn software om optimaal gebruik te maken van de pas aangekondigde nieuwe chips.

Gisteren kondigde Apple de M1 Pro en M1 Max aan: twee ARM-gebaseerde processors die hun opwachting maken in de nieuwe MacBook Pro. Die zelfgebouwde chips kunnen volgens Apple heel wat werk verzetten en werken in tandem met de software van de Amerikaanse fabrikant. Daarom lanceert Apple nu een update voor zowel Final Cut Pro als Logic pro.

Sneller en beter

Met de update optimaliseert Apple de programma’s voor zijn eigen chips. In de nieuwe MacBook kan Final Cut Pro tot zeven streams van 8K ProRes-video tegelijkertijd spelen. Exporteren zou tot vijf keer sneller gaan. Ook transcoderen van HEVC krijgt een boost en moet dubbel zo snel gaan als bij eerdere MacBook Pro-toestellen. Verder laat Apple je eindelijk toe om Cinema RAW Light-video’s van Canon te transcoderen naar andere formaten.

Voor Logic Pro zet Apple vooral in op de spatiale audio. De gadgetspecialist kondigde gisteren nieuwe oortjes aan die van de functie gebruik maken en ook de MacBook Pro ondersteunt de standaard. Logic Pro laat je toe om daar zelf mee aan de slag te gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home