Apple Studio Display is ook compatibel met Windows-pc’s

Apple Mac Studio en Studio Display

Zowel de ingebouwde webcam als de zes speakers werken prima op Windows, maar sommige unieke functies van de Apple Studio Display blijven Mac-exclusief.

De nieuwe 27-inch 5K Apple Studio Display is vanaf 18 maart beschikbaar vanaf 1.779 euro (incl. btw) en werd in de aankondiging exclusief voor Mac-toestellen en sommige iPad-modellen gepromoot. Na rondvraag door The Verge bevestigt Apple dat de monitor ook prima werkt met Windows-pc’s via een USB-C-poort die Thunderbolt 4-compatibel is. Lagere specificaties (bv. USB-C met USB 3.2-specificatie) beperken de schermresolutie waardoor je de volledige 5K-kwaliteit niet kan gebruiken.

De reden van twijfel is dat er in de monitor een Apple A13-chip zit die een 12 megapixel webcam aanstuurt en de zes speakers van spatial audio voorziet. De ingebouwde microfoon zorgt voor ‘Hey Siri’-functionaliteit. De A13-chip zorgt er ook voor dat je altijd centraal in beeld bent via de webcam dankzij Center Stage.

Je kan de webcam en speakers gebruiken op pc’s omdat Windows die herkent als een USB-webcam en USB-speakers. Alle extra functionaliteit die uit de Apple A13-chip komt en we hierboven omschrijven, werken niet.

Opvallend is dat je een Mac-toestel nodig hebt of een compatibele iPad om firmware-updates te installeren. Via Windows zit die functionaliteit er niet in gebakken.

Apple kondigde de Studio Display naast de Mac Studio desktop. Die debuteert de gloednieuwe Apple M1 Ultra-chip en maakt in de eerste benchmarks heel veel indruk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home