Apple presenteert nieuwe iPad Pro en Macs op 30 oktober

Apple

Apple heeft een uitnodiging uitgestuurd naar de pers voor een lanceringsevent op 30 oktober in New York. Alles wijst in de richting van een nieuwe iPad Pro en misschien zelfs een vernieuwde MacBook Air en Mac Mini.

Zowel over een nieuwe iPad Pro als een vernieuwde MacBook Air en Mac Mini doen al geruime tijd geruchten de ronde.

De iPad Pro zou in twee varianten komen, 11 en 12,9 inch, met een kleinere behuizing dankzij dunnere bezels. Daarnaast wordt het naar verluidt ook de eerste iPad met de Face ID-technologie, die Apple vorig jaar op de iPhone X introduceerde. Tot slot zou de Lightning-kabel volgens sommige berichten worden vervangen door USB-C.

Mac

MacOS Mojave is ondertussen al een kleine maand beschikbaar, maar de lancering ging in tegenstelling tot iOS 12 nog niet gepaard met nieuwe hardware. Ook daar zou op 30 oktober verandering in komen, met een nieuwe MacBook Air en Mac Mini.

De nieuwe MacBook Air zou goedkoper worden en onder de MacBook worden gepositioneerd. Ook hier zou Apple de randen rond het scherm dunner hebben gemaakt en wordt er eindelijk een retinascherm toegevoegd.

De Air is al enkele jaren niet meer vernieuwd en hoewel de MacBook uit 2015 als zijn spirituele opvolger wordt beschouwd, ligt het prijsverschil voor heel wat consumenten toch te hoog. De nieuwe MacBook moet daarom een goedkoper alternatief bieden met een hedendaags design en specificaties.


Lees dit: Apple macOS Mojave: de 7 beste nieuwe functies


Apple zou daarnaast ook de eerste upgrade van de Mac Mini sinds vier jaar voorbereiden. De nieuwe versie zou in de eerste plaats op professioneel gebruik gericht zijn. Nieuwe opslagmogelijkheden en processoropties zullen naar verwachting ook de prijs de hoogte in duwen.

Misschien krijgen we eindelijk ook meer informatie over de AirPower. Het draadloos oplaadstation werd meer dan een jaar geleden aangekondigd maar is nog steeds niet beschikbaar en bleef ook onvermeld tijdens de iPhone-lancering vorige maand.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home