Apple plant goedkopere MacBook en nieuwe Mac Mini voor het najaar

Apple

Apple plant naar verluidt de lancering van een goedkopere MacBook en een nieuwe Mac Mini voor professionals. De toestellen moeten nog voor het jaareinde beschikbaar zijn.

Het zat de Mac niet mee afgelopen kwartaal. De Mac-verkoop zat op zijn diepste punt sinds 2010, terwijl de pc-markt in het algemeen net een moment van heropleving kende. Nieuwe hardware moet de cijfers weer doen stijgen. Na de lancering van nieuwe MacBook Pro’s, zou Apple ook sleutelen aan een nieuwe MacBook en Mac Mini voor later dit jaar.

Het bericht komt van Mark Gurman van Bloomberg, die een reputatie heeft opgebouwd voor zijn accurate onthullingen van nieuwe Apple-producten. Hij baseert zich op “bronnen die bekend zijn met de plannen”, Apple heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd.

MacBook

De nieuwe MacBook zou zijn design lenen van de huidige MacBook Air, maar dan met dunnere schermranden en een 13 inch retinascherm – de MacBook Air is vandaag de enige Apple-laptop zonder hi-res scherm.


Lees dit: Waarom Mac klappen krijgt in een groeiende pc-markt


De Air is al enkele jaren niet meer vernieuwd en hoewel de MacBook uit 2015 als zijn spirituele opvolger wordt beschouwd, ligt het prijsverschil voor heel wat consumenten toch te hoog. De nieuwe MacBook moet daarom een goedkoper alternatief bieden met een hedendaags design en specificaties.

Mac Mini

Apple zou daarnaast ook de eerste upgrade van de Mac Mini sinds vier jaar voorbereiden. De Mini is een Mac-desktop zonder scherm, toetsenbord of muis en start vanaf 549 euro. De computer is populair bij ontwikkelaars, voor gebruik als mediacenter of server voor thuisgebruik.

De nieuwe versie zou in de eerste plaats op professioneel gebruik gericht zijn. Nieuwe opslagmogelijkheden en processoropties zullen naar verwachting ook de prijs de hoogte in duwen.

Oktober

Wanneer een Mac-lancering in het najaar plaatsvindt, gebeurt dat doorgaans in oktober, na de onthulling van de nieuwe generatie iPhones. Apple zal naar verwachting opnieuw drie modellen van de iPhone introduceren.

Ook een Apple Watch met een groter scherm en vernieuwde iPad Pro staan volgens de bronnen van Gurman nog op de planning voor dit jaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home