Apple lost patch voor zero day in iMessage voor Mac, iPhone, iPad en Watch

iphone ios 14

Wie een Apple-toestel heeft, moet die onmiddellijk updaten naar de nieuwste versie. Het zero day-lek binnen iMessage geeft hackers nagenoeg complete toegang tot je toestel, inclusief persoonlijke data, foto’s, berichten en je locatie.

Citizen Lab ontdekte een zero day-lek binnen iMessage vorige maand in een onderzoek naar een stiekeme hack van de iPhone van een Bahrein activist. De kwetsbaarheid werd misbruikt om Pegasus-spyware te installeren op het toestel. Hiermee krijgen hackers toegang tot haast alle informatie op het toestel, inclusief je exacte locatie.

Het zero day-lek is significant omdat het in elke iOS 14-versie tot nu toe zit. Citizen Lab heeft aan Apple de details van de kwetsbaarheid gemeld op 7 september. Vandaag stelt Apple een patch beschikbaar die het lek dicht.

Iedereen met een iPad, iPhone of Apple Watch updatet best zo snel mogelijk naar iOS 14.8, iPad OS 14.8 en de nieuwste watchOS7-versie dat vandaag beschikbaar is. Ook elk Mac-toestel installeert best de nieuwste update die sinds vandaag online is. Volgens Apple dicht de update minstens één kwetsbaarheid die publiek wordt misbruikt.

Later vandaag is er het Apple iPhone 13-event dat je vanaf 19 uur onze tijd live kan volgen op de website van Apple. Daarin wordt naast de nieuwste iPhone ook iOS 15 verder uitgelicht. De nieuwste softwareversie wordt publiek beschikbaar gesteld bij de beschikbaarheid van de nieuwe iPhones. Wanneer dat exact zal zijn en of alle kwetsbaarheden binnen dit onderzoek gedicht worden, valt nog af te wachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home