Apple wil mogelijk dit jaar de M2-chip debuteren in vier nieuwe Macs

MacBook Pro (2)

Volgens geruchten debuteert de nieuwe Apple M2-chip dit jaar in vier nieuwe Mac-toestellen: 13-inch MacBook Pro, Mac Mini, 24-inch iMac en een redesign van de MacBook Air.

Volgens Bloomberg wordt de Apple M2-chip een fractie sneller dan de huidige Apple M1-chip (niet de Pro- of Max-variant). De chip deelt dezelfde 8-core chiparchitectuur, maar krijgt meer grafische kernen (van 7 of 8 naar 9 of 10 kernen). Apple plant naar verluidt pas in 2023 Pro- en Max-varianten van de nieuwe M2-chip.

Hij deelt ook nog een tijdlijn met nieuwe Mac-toestellen in maart en dan opnieuw in mei of juni. Tal van geruchten wijzen naar een Apple-event op 8 maart met potentiële aankondigingen van de 5G iPhone SE, 5G iPad Air en een nieuwe Mac. Het event zou ook samenvallen met de lancering van iOS 15.4 dat mondmaskerondersteuning aan Face ID toevoegt.

2022 wordt het jaar dat alle Intel-gebaseerde Mac-toestellen worden vervangen door ARM-chips van eigen makelij. Elk toestel heeft ondertussen al een revisie gezien, met uitzondering van de Mac Pro. Wanneer die een upgrade krijgt naar de nieuwste chip, valt nog af te wachten. Mogelijk wacht Apple om de Pro- en Max-variant van de nieuwe M2-chip, maar dan haalt potentieel niet de deadline eind 2022. Afwachten wat de toekomst brengt.

lees ook

Nieuwe Apple M1 Pro en M1 Max geven prestatieboost aan Mac

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home