Krachtige Apple M1 Max-chip krijgt High Power Mode in macOS

In de code van macOS Monterey staat een High Power Mode-instelling voor de nieuwe Apple MacBook Pro’s met een Apple M1 Max-chip aan boord.

Eerder deze week kondigde Apple de langverwachte nieuwe MacBook Pro-modellen met meer fysieke aansluitingen en een miniledscherm met notch. Een andere belangrijke blikvanger tijdens het virtuele event waren de twee nieuwe chips: Apple M1 Pro en Apple M1 Max. Beide chips leveren betere prestaties dan Apple M1 die vorig jaar de spits afbeet.

De verwachtingen liggen hoog rond de nieuwe chips. Vooral de Apple M1 Max lijkt een bijzonder krachtige chip te zijn. Nu blijkt dat macOS Monterey een specifieke ‘High Power Mode’ krijgt voor Mac-toestellen met een Apple M1 Max aan boord.

De functie krijgt als omschrijving ‘optimalisatie van prestaties om intensieve taken beter te ondersteunen’. Apple heeft ondertussen bevestigd dat de functie in macOS zit, maar benadrukt dat het enkel compatibel is met de 16-inch MacBook Pro. Nochtans kan je ook de Apple M1 Max-chip configureren in de 14-inch MacBook Pro. Afwachten wat de prestatiesverschillen zullen zijn tussen beide.

Zowel de nieuwe MacBook Pro-modellen (14-inch en 16-inch) als macOS Monterey worden vanaf 25 oktober in de winkel verwacht.

lees ook

Nieuwe Apple M1 Pro en M1 Max geven prestatieboost aan Mac

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home