Apple werkt aan update voor ondersteuning ultrawide-monitoren met M1-Macs

Nog een beetje bèta

LG 49WL95C

Sinds de lancering van de eerste Mac-toestellen met een Apple M1-chip aan boord ervaren gebruikers problemen met ultrawide-monitoren. De extra brede schermresolutie wordt niet ondersteund, wat betekent dat ze vast zitten op een 16:9-verhouding in plaats van een 21:9 of bredere schermratio.

Wie een ultrawide-monitor zoals de LG 34WK95U-W gebruikt in combinatie met een fonkelnieuwe Apple M1 Mac-toestel, ondervindt vandaag problemen. Zowel de MacBook Air, 13-inch MacBook Pro als Mac Mini ondersteunen nog geen schermresolutie breder dan 16:9.

lees ook

MacBook met Apple M1-chip beperkt compatibel met eGPU

Er zijn tijdelijke oplossingen zoals SwitchResX om toch een ultrawide-monitor maximaal te benutten, maar het spreekt voor zich dat Apple dit gewoon standaard moet ondersteunen.

Mogelijk opgelost in macOS Big Sur 11.2

Apple heeft ondertussen het probleem erkend en volgens 9to5Mac wordt er aan een oplossing gewerkt. Het test op dit ogenblik macOS Big Sur 11.2 en in theorie zou de update daarin kunnen worden verwerkt. Het valt nu af te wachten tot Apple de definitieve lijst publiceert met bugs die worden aangepakt.

Het zijn dergelijke problemen die aantonen dat de nieuwe Mac-toestellen met een Apple M1-chip aan boord vandaag één grote bèta-test zijn. Alle toepassingen van Apple zelf werken vlekkeloos, maar externe randapparatuur werken niet altijd naar behoren. Andere software die niet native is geschreven voor de Apple M1-chip, wordt geëmuleerd door Rosetta 2. Dit kan ook bepaalde prestatieproblemen met zich meebrengen.

lees ook

ARM-versie Microsoft Office 2019 klaar voor Apple M1-chip

Het spreekt voor zich dat tal van softwarebedrijven en Apple zelf werk maken van software-aanpassingen en elke maand het macOS Big Sur besturingssysteem stabieler en beter zal werken voor elk type professionele gebruiker binnen elke sector.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home