Apple kondigt ‘One More Thing’ event aan op 10 november

Steelt ARM de show?

Apple heeft dit najaar al twee persconferenties gehad, maar er is duidelijk ruimte voor één extra. Vermoedelijke hoofdspelers zijn de nieuwe Mac-toestellen met Apples eigen ARM-chip. Later dit jaar zouden de eerste modellen op de markt moeten verschijnen

Het is opvallend dat Apple de gevleugelde woorden ‘one more thing’ gebruikt in zijn aankondiging. Steve Jobs gebruikte de zin regelmatig aan het einde van een persconferentie om een verrassing aan te kondigen. De laatste keer dat Tim Cook ze gebruikte, was bij de aankondiging van de iPhone X in 2017.

Apple maakte duidelijk op zijn virtuele WWDC 2020-ontwikkelaarsconferentie in juni dat dit eindejaar nog de eerste Mac-toestellen een ARM-chip van Apple krijgen. De nieuwe persconferentie lijkt ons de ideale timing om dat concreet te maken: welke toestellen eerst en wat zijn de prestaties?

MacBook Pro en MacBook Air?

De geruchtenmolen wijst richting de MacBook Pro als eerste model dat de nieuwe Apple-chip krijgt. De MacBook Air zou kort daarop volgen. Van de iMac of Mac Pro is voorlopig nog geen sprake. Apple heeft zichzelf twee jaar de tijd gegeven om de hele line-up over te schakelen naar eigen ARM-chips onder de noemer Apple Silicon.

lees ook

ARM in laptops: maakt Apple meer kans dan Microsoft?

De kans is groot dat de nieuwe ARM-chip ook een redesign met zich mee brengt van de MacBook line-up. De ARM-chips hebben namelijk een veel kleinere voetafdruk dan traditionele Intel-chips en ze worden minder warm. Dit moet Apple meer ruimte geven voor en nieuw design, of een grotere batterij.

Afspraak op 10 november, ITdaily volgt de persconferentie live en brengt verslag uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home