Apple belooft Thunderbolt-ondersteuning op ARM-Macs

thunderbolt apple

Apple blijft Thunderbolt ondersteunen met ARM-gebaseerde Macs.

Ook ARM-gebaseerde Mac-toestellen krijgen Thunderbolt aan boord. Dat belooft Apple. De fabrikant repte met geen woord over de aansluiting tijdens de aankondiging van de overstap naar ARM. Apple ontwikkelde Thunderbolt destijds samen met Intel maar sindsdien staat de standaard bekend als een Intel-stokpaardje. Het was dan ook onduidelijk in welke mate zelfgebouwde Apple ARM-chips in staat zijn om Thunderboltpoorten te ondersteunen.

Verrassende wending

Apple bevestigt nu aan The Verge dat het blijft inzetten op Thunderbolt, ook voor Macs met daarin ‘Apple Silicon’: Apples markettingnaam voor de zelfontwikkelde ARM-processors. De aankondiging is ietwat verrassend. Apple probeert immers al een hele tijd om de iPad Pro als een soort computer-light in de markt te zetten maar dat systeem heeft enkel een USB C-poort met USB 3-ondersteuning aan boord. Historisch gezien heeft Apple nog nooit Thunderbolt voorzien in een niet-Intel-product. De ARM-ontwikkelaarskit van de fabrikant bevat evenmin Thunderbolt-connectiviteit.

Intel introduceerde intussen Thunderbolt 4, dat tegen het einde van dit jaar op Windowslaptops verschijnt. Rond die periode moeten in principe de eerste ARM-Macs in de rekken liggen. Of Apple tegen dat ook Thunderbolt 4 zal ondersteunen, dan wel meteen een achterstand gaat opbouwen met een beperking tot Thunderbolt 3, valt af te wachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home