Apple haalt 27-inch iMac onaangekondigd uit de verkoop

Apple iMac

Apple verkoopt al jaren de 27-inch iMac-desktop, maar houdt daar nu plots mee op. Het product is niet langer te vinden in de webwinkel van Apple. Het 24-inch model blijft wel in verkoop.

Apple sleutelde regelmatig aan de 27-inch iMac. Zo werd het product in de loop van de jaren voorzien van nieuwe processors en GPU’s.

Het enthousiasme van Apple voor de grote desktop lijkt ineens op een laag pitje te staan, nu het zonder aankondiging uit de webshop werd gehaald. De desktop lijkt plaats te hebben gemaakt voor de overvloed van nieuwe producten, waardoor de stopgezette verkoop eerder in de schaduw komt te staan.  

27-inch monitor

Volgens geruchten is de iMac-desktop nog niet volledig afgeschreven bij Apple. Al maanden beweren meerdere bronnen dat een nieuwe all-in-one Mac in de maak is. Aangezien er gisteren geen desktop werd aangekondigd die voldoet aan de geruchten, gaat men ervanuit dat de aankondiging zal volgen in de zomer van 2022.

Apple verraste gisteren wel iedereen door een nieuwe monitor uit de doeken te doen. De monitor heeft dezelfde afmeting als de iMac die nu verdwijnt en is voorzien van een 5K-beeldscherm.  

lees ook

Apple verrast met krachtige Mac Studio en nieuwe monitor

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home