Android-tablets krijgen aangepaste Chrome-functies

google chrome

Google maakt de webbrowser Chrome tablet-vriendelijk. De techgigant legt meer nadruk op de tabletmarkt nu het zelf plannen heeft om een tablet aan de Pixel-lijn toe te voegen.

Chrome krijgt een update om de tabletmarkt beter te dienen. Het representeert voor Google het startpunt om verschillende eigen apps aan te passen voor tabletgebruik.

Navigeren in tabbladen

Met de update wordt het intuïtiever om door verschillende openstaande tabbladen in de webbrowser te scrollen. Gebruikers navigeren door de tabbladen door over de adresbalk heen te vegen.

Als er te veel tabbladen openstaan verdwijnt ook het kruisje om het tabblad snel te sluiten. Dat moet ervoor zorgen dat gebruikers niet per ongeluk een openstaand tabblad afsluiten als ze dat tabblad willen openen door erop te klikken.

Bron: Google

Vind je dat swipen te traag gaan, dan kan je ook vanaf de onderkant van het scherm naar boven swipen zodat een overzicht van de openstaande tabbladen verschijnt. In dat overzicht zie je meteen een preview van de openstaande inhoud op de webpagina, wat het zoeken naar het juiste openstaande tabblad eenvoudiger maakt.

Bron: Google

Inhoud slepen

De grotere schermruimte dan op een smartphone wordt ook benut door een sleepfunctionaliteit. Google snapt dat tablet-gebruikers met verschillende vensters naast elkaar werken en dat multitasken zo vlot mogelijk willen laten verlopen. Daarom introduceert nu een sleepfunctie waarmee links, afbeeldingen en tekst uit Chrome naar Google-apps kan worden gesleept.

Bron: Google

Een functionaliteit om tabbladen samen te groeperen zou later nog verschijnen. De functie is volgens Google erg populair op desktops en wordt daarom ook naar tablets gebracht.

Google verbreedde eerder dit jaar ook de focus van Android. Met Android 12L is het eerste Android-besturingssysteem voor tablets en vouwbare telefoons uit. In het besturingssysteem is een volledig nieuwe UI te vinden die meer functionaliteiten heeft voor de grotere schermruimte van een tablet ten opzichte van een smartphone.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home