Android Q heeft native desktopmodus die je vandaag al kan testen

C:UsersPC LabsDownloadsgoogle desktop mode android q.jpg

Een van de focuspunten op Google I/O ’19 was optimalisatie van Android Q voor vouwbare smartphones. Google vraagt nu ook heel stiekem aan ontwikkelaars om ook rekening te houden met een standaard desktopmodus binnen Android Q.

Huawei en Samsung werken al langer aan een desktopmodus binnen Android, maar nu schakelt Google zelf een versnelling hoger. Het wil zo’n modus standaard in Android Q integreren, wat een bredere compatibiliteit moet garanderen in plaats van aparte projecten van fabrikanten.

Opvallend is dat Google zelf helemaal niets over dit project tijdens een keynote op Google I/O ’19 heeft verteld. XDA Developers merkte echter in een van de break-out sessies op dat er naast native ondersteuning voor vouwbare schermen ook een desktopmodus in Android Q zit. Straffer nog: je kan er vandaag al mee aan de slag.

Android Q Beta 3

Andrii Kulian, Software Engineer bij Google, legt de functie in detail uit in onderstaande video. “Vouwbare smartphones kunnen meerdere schermen hebben, maar je vindt dat vandaag ook in auto’s, Chrome OS en in smartphones die verbonden worden met een monitor.” Google heeft al ondersteuning toegevoegd om het toetsenbord te tonen op een externe monitor en ondersteuning voor externe launchers op secundaire schermen.

 

 

Apps zullen verschillende instances moeten ondersteunen en ontwikkelaars kunnen vandaag al hun apps testen door de functie force desktop mode in te schakelen op de Google Pixel. Android smartphones die de Android Q Beta 3-versie draaien, schakelen desktopmodus automatisch in wanneer je verbinding maakt met een extern scherm. Het enige wat je nodig hebt, is een USB-C-compatibele monitor of een USB-C naar HDMI dongle voor een klassieke monitor.

Gerelateerd: Nieuwe bétaversie Android Q beschikbaar op 21 smartphones

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home