Android-ontwikkelaars kunnen app-updates voortaan forceren

Google Android

Ontwikkelaars van Android-apps krijgen meer controle over updates van hun apps. Ze kunnen gebruikers voortaan forceren om nieuwe features of belangrijke bugfixes meteen te installeren.

De functionaliteit, Inline Updates genoemd, werd een half jaar geleden aangekondigd op de Android Dev Summit, maar pas deze week algemeen beschikbaar gemaakt op Google I/O. In de afgelopen maanden werd de feature door een beperkt aantal Google-partners getest.

Tot nu toe hadden gebruikers de volledige controle over het al dan niet updaten van apps. Ofwel gebeurt dat automatisch, ofwel kiest de gebruiker er zelf voor om een applicatie manueel te updaten via de Play Store. Google wil een deel van die controle in handen van ontwikkelaars geven.

Updates forceren

“Wat als je een echt belangrijke functie hebt die je bij mensen wil krijgen, of bijvoorbeeld een beveiligings- of betalingsprobleem dat je wil oplossen, en je wil echt dat al je gebruikers de update zo snel mogelijk krijgen”, illustreert Chet Haase, chief advocate voor Android, in een reactie aan TechCrunch.

Inline Updates geeft ontwikkelaars toegang tot een nieuwe API waarmee ze gebruikers kunnen forceren om hun app te updaten. Dat kan bijvoorbeeld via een schermvullend bericht met de vraag om eerst te updaten, een geforceerde installatie op de achtergrond, of een een zelf uitgewerkte updateflow.

Dynamische updates

Google haalt daarnaast ook zijn dynamische updates uit béta. Dat laat ontwikkelaars toe om bepaalde onderdelen van hun apps on-demand aan te leveren, zodat de initiële bestandsgrootte van de applicatie bij installatie kleiner is.

Ontdek al het nieuws vanop Google I/O 2019

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home