Android-toestellen kunnen nu auto-archiveren inschakelen voor weinig gebruikte apps

android mwc

Android-smartphones met weinig interne opslag kunnen voortaan auto-archiveren inschakelen om ruimte te besparen.

Google rolt een nieuwe functie uit die weinig gebruikte apps automatisch archiveert wanneer er weinig tot geen opslagruimte meer is. De functie rolt naar alle apparaten uit, ongeacht welke Android-versie je gebruikt bij welke fabrikant. Via Google Play Services wordt de update gepusht.

De zoekgigant claimt dat auto-archiveren tot 60 procent opslagruimte kan besparen, zonder dat de applicatie met bijhorende data volledig wordt gewist. Je herkent gearchiveerde apps door het wolk-icoontje met een pijltje naar beneden om aan te geven dat je tijdelijk een internetverbinding nodig hebt om de app te heractiveren.

De app wordt na het aantikken gedownload, op voorwaarde dat het nog aanwezig is in de Play Store. Wie een app voor het eerst wil installeren en met te weinig opslagruimte wordt geconfronteerd, krijgt vanaf nu de functie te zien waar je auto-archiveren kan inschakelen. Wie ja kiest, krijgt onmiddellijk te zien wat je kan winnen aan opslagruimte.

Android viseert voornamelijk de weinig tot niet-gebruikte apps op je toestel. Je kan de functie verder bijsturen via het instellingenmenu binnen Android mocht het besturingssysteem iets te roekeloos auto-archiveren. De functie wordt nooit automatisch ingeschakeld, je moet het de eerste keer activeren.

Google is hiermee rijkelijk laat. Sinds iOS 11 kan je op iPad en iOS ongebruikte applicaties archiveren zonder dat je de data verliest die met de app is gekoppeld. Ook daar moet je die opnieuw downloaden voordat je die kan gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home