Microsoft stelt Android 12L met Windows-focus beschikbaar op Surface Duo

Microsoft Surface Duo 2

Zowel de Microsoft Surface Duo als de Duo 2 kunnen vanaf vandaag de Android 12L-update downloaden. De update brengt een beetje Windows 11 naar Android.

Na de eerste officiële aankondiging in maart stelt Microsoft eindelijk Android 12L officieel beschikbaar voor iedereen met een Surface Duo of Duo 2. Ontwikkelaars en fabrikanten kunnen al sinds begin dit jaar met Android 12L aan de slag.

Deze Android-versie focust op een betere functionaliteit voor vouwbare telefoons en tablets en staat los van Android 13, de nieuwste update voor smartphones. Eerder kondigde Samsung al aan dat sommige toestellen kunnen overstappen naar Android 12L.

Volgens Microsoft voegt Android 12L heel wat nieuwe functies toe aan de Surface Duo en Duo 2. Visueel zie je duidelijk de gelijkenis met Windows 11 inclusief een nieuw instellingenmenu en betere snelle instellingen.

Ook het Pen-menu ging op de schop wanneer je de Surface Slim Pen 2 gebruikt. Nu krijg je toegang tot vier app-snelkoppelingen om direct te starten. Voor de liefhebbers van de Windows 11 achtergronden kan je daarvan een variant kiezen met de nieuwe update.

De update naar Android 12L introduceert conversatiewidgets zodat je bepaalde chats kan vastpinnen op het startscherm. Er is een nieuw privacydashboard en betere toegankelijkheidsopties met een vergrootglas en beter beheer van helderheid en kleuren. Data van een ander Android-toestel of iPhone naar de Surface Duo of Duo 2 overzetten is nu ook gebruiksvriendelijker.

Update nu beschikbaar

Wie naar nieuwe updates zoekt, krijgt Android 12L automatisch aangeboden. Doe je dat niet, dan wordt de update na verloop van tijd toch automatisch aangeboden.

Wat ons betreft is dit een heel belangrijke update voor de Surface Duo en Duo 2 die met zijn twee schermen altijd al een buitenbeentje is geweest in het Android-landschap. Afwachten of de flexibiliteit en betere compatibiliteit van Android 12L het toestel een tweede adem kan geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home