Alle zakelijke Lenovo-laptops voor 2020 gelekt

Een groot lek toont alle zakelijke laptops die Lenovo in 2020 naar de markt wil brengen. Enkele nieuwigheden springen in het oog, zoals een compacte ThinkPad X1 Nano en een X1 Tablet.

Lenovo’s laptopportfolio voor 2020 heeft geen geheimen meer. In een tweet verklapt Microsoft-lakker WalkingCat de lanceringsplannen van de Chinese computerbouwer voor de rest van het jaar. Slides tonen hoe de volledige line-up er zal uitzien en bieden enkele extra details over het meest intrigerende toestel: de tot nog toe onbestaande ThinkPad X1 Nano.

https://twitter.com/h0x0d/status/1283016942413139968?s=20

Het zal niet verrassen dat Lenovo een groot deel van zijn line-up verfrist. Bestaande modellen krijgen updates, onder andere met Tiger Lake-cpu’s. Naast updates zijn er ook volledig nieuwe introducties zoals de ThinkPad X1 Nano. Die is met een schermdiagonaal van 13 inch kleiner dan de X1 Carbon en krijgt bovendien een 16:10 aspectratio mee, vergeleken met 16:9 voor de Carbon. Het toestel zal minder dan 1 kg wegen en 14,8 mm dun zijn. De pk’s komen van een 15 watt Tiger Lake-processor en Lenovo claimt dat de laptop meer dan 17 uur op één batterijlading kan overleven. 4G en 5G zijn optioneel.

Mobiel

Als claims van Lenovo kloppen, lanceert het bedrijf eind dit jaar een laptop die op papier de ideale metgezel is voor wie vaak onderweg is, al vermoeden we dat die doelgroep met de Covid-19-pandemie tijdelijk iets kleiner is. We gaven de Thinkpad X1 Carbon eerder nog een hoge score mee en bestempelde de laptop als onze favoriete clamshell. Een iets kleinere versie van dat toestel zal ongetwijfeld bekoren.

Verder staat er een X1 Tablet op het programma. Daarover zijn weinig details bekend. Lenovo had al een dergelijk toestel op de markt, maar dat is al enkele jaren niet meer vernieuwd. De X1 Tablet wordt vermoedelijk een moderne Surface-afgeleide, opnieuw met Tiger Lake aan boord.

Nieuwe ThinkBooks

Ook de ThinkBooks krijgen een update. De ThinkBook 15p moet de kmo-reeks uitbreiden met een steviger werkpaard terwijl de ThinkBook 14s Yoga een omklapbaar aanraakscherm aan boord heeft. Lenovo heeft vooralsnog geen Yoga-toestel in de ThinkBook-reeks, dus dat is een welkome toevoeging. Tot slot zien we meer toestellen met AMD-cpu’s binnenin, zoals de T14, L14 en L15, en E14 en 15.

Aangezien het om een lek gaat, kennen we nog geen prijzen of beschikbaarheidsdata voor de nieuwe toestellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home