[ADV] De juiste zakelijke back-upoplossing kiezen

[Advertorial] Ongeacht de branche, of het nu gaat om e-commerce, financiële dienstverlening of marketing, gegevens zijn van cruciaal belang voor bedrijven en moeten 24/7 worden beschermd. Door de constante groei van IT-middelen is het niet langer voldoende om af en toe een back-up te maken.

Gegevensverlies kan verwoestend zijn en leiden tot uitval van diensten, inkomstenverlies en reputatieschade. Bij rampen kunnen bedrijven zelfs gedwongen worden hun dagelijkse werkzaamheden op te schorten terwijl ze herstellen, wat uiteindelijk tot grotere verliezen kan leiden.

Gezien de kans dat bedrijven te maken krijgen met natuurrampen, fysieke hardwarestoringen en andere soorten gegevensverlies, is het van cruciaal belang dat zij hun cyberbeveiligingsmaatregelen en tactieken rondom malwarepreventie evalueren en bijwerken. Maar met beperkt IT-personeel en middelen, vooral in het MKB, kan het erg moeilijk zijn om het huidige niveau van het bedrijf en de omvang van de vereiste gegevensbescherming duidelijk te bepalen.

Een slimme keuze voor bedrijven

Ongeacht de grootte van het bedrijf is het maken van een back-up van gegevens essentieel. Voor het MKB is het echter verstandig om te kiezen voor een oplossing die het back-up- en herstelproces vereenvoudigt en automatiseert.

Cloud back-up is een eenvoudige oplossing om de bescherming van gegevens en de continuïteit van bedrijfskritieke diensten te garanderen.

Hoe kies je een cloud back-upoplossing?

Dus wat is aan te raden bij het kiezen van een cloud back-upoplossing voor het MKB? Met een keuze uit honderden aanbieders en opties, kan het lastig zijn om een beslissing te nemen. Om het eenvoudiger te maken, volgt hier de top 3 van belangrijkste zaken om te overwegen:

1. Netwerksnelheid

Voor gegevensback-up is vaak meer netwerkbandbreedte nodig dan normaal. Dit is het geval bij op afstand werken, aangezien de bandbreedte van thuisnetwerken aanzienlijk lager is dan die van een bedrijfskantoor.

Om een ideale netwerksnelheid voor uw back-ups te behouden, moet je rekening houden met het volgende:

Kies een oplossing die incrementele back-ups ondersteunt: Incrementele back-ups vereisen slechts één volledige back-up. Wijzigingen worden dan bijgehouden en alleen van bestanden/mappen die gewijzigd of veranderd worden, wordt een back-up gemaakt. Dit vermindert de hoeveelheid gegevens die per back-up wordt overgedragen en bespaart uiteindelijk tijd en bandbreedte bij de bron.

Plan back-ups tijdens daluren: Dit helpt voorkomen dat bandbreedte wordt gebruikt tijdens piekuren. Ook is het aan te bevelen dat een back-upoplossing je in staat stelt om back-ups te plannen.

2. Gegevensversleuteling

Encryptie maakt opgeslagen, ontvangen en verzonden gegevens onleesbaar voor iedereen zonder de encryptiesleutel. Zonder versleuteling is een back-up van jouw gegevens naar de cloud in feite hetzelfde als het blootstellen van gegevens aan het internet.

Een back-up van je gegevens is de beste garantie tegen cyberaanvallen, maar het is nog belangrijker een dienstverlener te kiezen die prioriteit geeft aan beveiliging door middel van hoogwaardige encryptie.

3.Gecentraliseerd beheer

Naarmate een bedrijf groeit, neemt ook de hoeveelheid gegevens en het aantal apparaten dat centraal beheerd en gereguleerd moet worden toe. Wanneer er veel soorten back-ups moeten worden ingezet, zoals Windows, macOS en cloudapplicaties, is het belangrijk om het back-upbeheer zo eenvoudig mogelijk te houden via een gecentraliseerde dienst. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je een dienst hebt die een beheerinterface biedt met één dashboard of portaal om back-ups vanaf één plek te bewaken.

De meest complete oplossing, C2 Backup

Niet alle bedrijven beschikken over voldoende toegewijde IT-experts om de gegevensbeveiliging regelmatig te controleren. Snelheid, beveiliging en gemak zijn belangrijke aspecten bij het vinden van de perfecte cloudback-upoplossing.

C2 Backup for Business is de openbare cloudback-upoplossing van Synology, het toonaangevende bedrijf voor private cloud NAS-servers. Hiermee krijgen gebruikers van fysieke servers het beste van twee werelden door hybride bescherming te creëren en gegevensherstel te garanderen door strategische 3-2-1 back-ups te maken.

Kijk waar u een Synology NAS kunt kopen door op de volgende link te klikken: https://sy.to/fehzolc


Dit is een commerciële bijdrage van Synology. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home