Adobe stopt nog meer AI in Photoshop en Premiere

adobe-elements

Een bewegende waterval in een foto of artistieke effecten in een video? Geen probleem meer in Adobe Elements (Photoshop en Premiere) 2023.

In de aanloop naar het jaarlijkse MAX-event heeft Adobe de nieuwigheden onthuld voor de Element-versies van Photoshop en Premiere. Het hoeft niet te verbazen dat artificiële intelligentie ook nu de hoofdtoon voert.

Photoshop Elements 2023

Bewegende elementen in foto’s, dat is de grootste vernieuwing in Photoshop Elements 2023. Heb je een foto van een rivier en wil je het water laten stromen? Geen probleem. Je hoeft enkel het deel van de foto te selecteren dat je wil laten bewegen, de richting aan te geven en AI doet de rest. Adobe zelf geeft het voorbeeld van een waterval.

Een andere functie in Photoshop is de begeleide bewerkingen. Die maken het mogelijk om objecten in een foto naar de voorgrond te brengen, lelijke achtergronden te vervangen door een mooie zonsondergang, enzovoort. De kwaliteit van de integratie is afhankelijk van hoe goed de AI het onderwerp isoleert.

Om Photoshop beter te laten werken ondersteunt Elements de Apple M1-chip. Via een nieuwe Android app is het mogelijk om collages of bewerkingen van foto’s te maken op de smartphone om die nadien  op een pc te uploaden. Al is dit enkel mogelijk in de Engelse bètaversie.

lees ook

Adobe werkt aan app voor professionele fotografen

Premiere Elements 2023

Ook in Premiere draait alles rond AI. Adobe’s Sensei AI voegt artistieke effecten toe aan video’s. Zo kan je kiezen voor de stijl van Van Gogh, DaVinci, Monet, enzovoort. Het effect houdt rekening met de bewegingen om een consistente look te bekomen. Adobe voegde meer dan 100 nieuwe audiofragmenten toe die vrij te gebruiken zijn in video’s. Net als bij Photoshop ondersteunt Elements de M1-chip om de performantie te boosten.

Via de Android companion app, net als bij Photoshop, kan de gebruiker eenvoudiger video’s uploaden via de smartphone. Ook hier is de functie in deze fase alleen weggelegd voor de Engelse bètaversie.

Wil je beide producten nieuw aanschaffen, dan kost je dat 100 dollar apart of 150 dollar voor beide programma’s. Wil je een upgrade, dan kan dat voor 80 dollar apart of 120 voor beide.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home