Adobe en Pantone stoppen Pantone-kleuren achter betaalmuur  

Het gebruik van Pantone-kleuren in Adobe-apps is niet langer gratis. “Pantone en Adobe hebben samen besloten om de verouderde bibliotheken te verwijderen en zich gezamenlijk te richten op een verbeterde in-app-ervaring die onze gebruikers beter van dienst is”, klinkt het.

Pantone-kleuren zijn niet langer gratis te gebruiken in Photoshop, InDesign en applicaties van de Illustrator Creative Cloud. Gebruikers betalen 14,99 per maand of een jaarlijkse bijdrage van 89,99 euro. De nieuwe manier van werken frustreert Adobe-gebruikers.

Verouderde bibliotheek

Volgens een FAQ-pagina van Pantone staan beide merken samen achter de beslissing. De verklaring luidt dat Adobe geen update meer doorvoerde aan de kleurbibliotheken sinds 2010. Als gevolg misten gebruikers jarenlang honderden Pantone-kleuren.  

De kleuren werden ook verwijderd uit oude PSD-bestanden, melden gebruikers. Zij blijven achter met documenten waarin alle Pantone-kleuren vervangen werden door een zwarte kleur. Desondanks meldt het bedrijf zelf bestaande documenten met rust te laten.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home