Adobe test AI video-effecten in Premiere Pro en After Effects

Na een AI-beeldengenerator wil Adobe ook AI integreren in videobewerking met Firefly.

Vorige maand kondigde Adobe nog Firefly aan, een concurrent voor AI-beeldengenerator DALL-E. Uniek aan die tool is dat het werd getraind met Adobe Stock-afbeeldingen, dus zonder auteursrechten. Om makers nog meer aan zijn kant te krijgen, zegt Adobe van plan te zijn hen ook te gaan betalen voor het bijdragen van trainingsgegevens.

AI-beelden is een eerste stap in de evolutie van Firefly, maar Adobe wil meer. Nu kondigt het Firefly aan voor Premiere Pro en After Effects. In plaats van statische beelden is de tool tot veel meer in stand. In een demo kunnen we zien hoe je eenvoudig scènes kan inkleuren door tekstueel aan te geven hoe iets moet aanvoelen.

Hetzelfde kan je ook doen met het genereren van geluidseffecten en muziek. Extra B-roll nodig? Geef aan wat je wil, en de tool gaat op zoek naar extra beelden om een interview dynamischer te maken. Je kan ook tekstueel een transcript doorsturen met allerlei details. Dankzij Firefly krijg je automatisch een draaiboek met scènes en schetsen.

Volgens Adobe rollen de Firefly AI-functies voor video later dit jaar uit. Wie al een beetje wil proeven, kan zich hier inschrijven om de AI achter Firefly zonder videocapaciteiten al eens in bèta te testen. Wat wel in mei al uitrolt, is het bewerken van video in Premiere Pro door middel van tekst.

lees ook

Adobe en Pantone stoppen Pantone-kleuren achter betaalmuur  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home