Acer legt nadruk op langere levensduur bij eerste Chromebook in Vero-lijn

Acer kondigt de Chromebook Vero 514 aan. Het gaat om een uitbreiding van de Vero-lijn, waarin het milieubewustzijn centraal staat. Acer belooft een herstelbaar en uitbreidbaar toestel.

De Vero-lijn wordt uitgebreid met een Chromebook. Het gaat om de eerste Chromebook van Acer waarbij in het design het milieu centraal staat. De behuizing van het toestel, de Vero 514, bestaat voor dertig procent uit gerecycleerd plastic en datzelfde materiaal komt in de helft van het toetsenbord en de luidsprekers opnieuw terug. Het belangrijkste milieubewuste aspect voor de gebruiker zijn echter de vereenvoudigde reparaties en upgrades.

Milieubewust en krachtig

“Met hun eenvoud, veiligheid en snelheid vormen Chromebooks de ideale aanvulling op onze Vero-lijn, die is gericht op het produceren van krachtige apparaten waarbij we rekening houden met het milieu”, aldus James Lin, General Manager Notebooks and IT Products Business bij Acer.

Bron: Acer

De kracht moet het toestel putten uit de nieuwste 12de generatie Intel Core-processors en de Intel Iris Xe-videokaart. Er is de keuze uit volgende processors van Intel: Pentium Gold 8505, Core i3-1215U, Core i5-1235U of Core i7-1255U. De U-processors hebben allemaal twee P-kernen en acht E-kernen, op de Core i3 met vier E-kernen na. De Pentium-processor stelt het met één P-kern en vier E-kernen. Waarom het belangrijk is hierop te letten bij de keuze van het toestel, lees je hier.

lees ook

Wanneer kernen en kloksnelheid betekenisloos worden: wegwijs door Intel Alder Lake

Op een volle batterij is het mogelijk om tien uur lang werk te verrichten. Vertrekken met wat minder procenten is ook geen probleem, de Chromebook laadt in een half uur vijftig procent van de batterij bij. In de binnenkant zitten verder een geheugen van 16 GB en een opslag van 256 GB.  

De Vero 514 is verder voorzien van een 14-inch FHD-scherm. Een helderheid van 300 nits wordt gegarandeerd, net als een breed kleurenbereik van honderd procent van het sRGB-spectrum. Boven het beeld is een FHD-webcam te vinden die schittering tegengaat. Aan de zijkanten zitten verschillende poorten: twee USB Type-C, één USB 3.2 Type-A en één HDMI.

Levensduur verlengd

Het belangrijkste milieubewuste aspect voor de gebruiker is de verlengde levensduur van het toestel. De onderkant is daarom bevestigd met standaardschroeven. Reparaties uitvoeren of het toestel voorzien van een nieuw geheugen of opslag, wordt daardoor simpel.

Daarnaast voldoet het toestel aan de MIL-STD 810H-testnormen. Valbestendigheid tot een hoogte van 122 centimeter is daarmee gegarandeerd.  

De Acer Chromebook Vero 514 is vanaf november verkrijgbaar in de Benelux. De prijzen starten vanaf 599 euro (incl. btw).

Bron: Acer

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home