Microsoft ondersteunt nu uploads tot 250 GB naar OneDrive, Teams en SharePoint

Van 100 GB naar 250 GB

onedrive

Iedereen met een Microsoft 365-account kan voortaan bestanden tot 250 GB uploaden naar OneDrive, Teams en SharePoint. Voordien lag die limiet op 100 GB. De verhoogde limiet wordt binnen twee weken stelselmatig uitgerold naar alle gebruikers.

In een blogpost maakt Microsoft duidelijk dat de verhoogde uploadlimiet per bestand naar 250 GB voor elke Microsoft 365-gebruiker wordt toegepast. Zowel professionele als persoonlijke accounts kunnen de nieuwe functionaliteit gebruiken.

Om zo’n grote bestanden veilig en efficiënt te uploaden, splitst Microsoft het op in verschillende stukken. Elk stuk krijgt encryptie met een unieke sleutel. Dankzij die opsplitsing kan het programma handig zien welk stuk veranderd is in het bestand na wijziging, zonder dat je het helemaal opnieuw moet uploaden in zijn geheel. Mocht een upload halfweg falen, dan hoef je ook niet het hele bestand opnieuw te uploaden. Alle bestanden worden geback-upt in Microsoft Azure.

Microsoft Azure

Volgens Microsoft was er grote vraag naar een groter bestandsformaat om te uploaden. “Je kan nu handig grote bestanden delen zoals een 3D-model van een gebouw, een 8K-video, forse datasets voor onderzoeksprojecten en grote video’s voor schoolprojecten.”

De update wordt vanaf eind januari stelselmatig uitgerold naar alle gebruikers. Tegen eind maart zou de functionaliteit voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

lees ook

Microsoft OneDrive voegt nieuwe functies voor bestanden delen toe

Eerder vorig jaar voegde Microsoft al enkele handige nieuwe functies toe aan OneDrive. Zo kan je voortaan kiezen om bepaalde bestanden niet meer te synchroniseren en kan je gemakkelijker en overzichtelijker bestanden organiseren op OneDrive.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home