Samsung wil komaf maken met instellingen in toekomstige smartphones

Samsung vindt de instellingen manueel aanpassen niet meer van deze tijd en onderzoekt een nieuwe AI-functie die de instellingen voor jou aanpast.

Samsung investeert meer en meer in AI om hun telefoons interessanter te maken dan die van de concurrentie. Volgens Android Authority zou het bedrijf zou nu werken aan een nieuwe AI-functie die jou toelaat om je smartphone te gebruiken zonder ooit in het Instellingen-menu te moeten duiken.

AI in overvloed

Smartphones zouden op basis van jouw gebruiksgedrag instellingen kunnen voorspellen. ET News weet dat niet alleen de instellingen met AI zouden werken, ook het toetsenbord en de camera kunnen verbeterd worden.

Op dit moment kunnen gebruikers al instellingen wijzigen met de Bixby assistent. De enige vereiste is een spraakopdracht. Met artificiële intelligentie kunnen die instellingen dus automatisch aangepast worden.

Als die functie correct geïmplementeerd wordt, zou wel de manier waarop we onze telefoons gebruiken grondig kunnen veranderen. Dat kan alleen als de technologie volledig op punt staat en zo gebruiksvriendelijk mogelijk is.

Dat artificiële intelligentie aan een ongezien tempo evolueert, is geen publiek geheim. Meer en meer bedrijven springen op die kar om mee te kunnen met de concurrentie. Onlangs werd een reeks Copilot Plus-laptops uitgebracht, en ook cyber security wordt vaker door AI geregeld. Ook pc-fabrikanten zoals Lenovo willen AI-functies ontwikkelen die de instellingen van je apparaat voor jou regelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.